Kahvakuulavaliokunta etsii uusia jäseniä

Sinä, jonka mielestä kahvakuulaurheilu lajina tarjoaa henkistä ja fyysistä haastetta toisin kuin mikään muu tuntemasi laji, sinä, joka nautit siitä, että panostuksillasi saat maksimaalista tulosta aikaan ja sinä, jolle riittää sekin, että lajin puitteissa tapaat upeita ihmisiä, oletko valmis jakamaan kokemuksiasi eteenpäin? Tekemään jotain sen eteen, että tämä olisi useampien ihmisten ulottuvilla? Käärimään hihat?

Jos vastasit kyllä yhteenkään em. kysymyksistä toimi näin:

1) Ota aktiivinen rooli omassa seurassasi

ja jos sellaista ei ole lähimailla niin sellaisen voi melko pienillä panostuksilla perustaa itsekin, tai ottaa yhteyttä valtakunnallisesti toimivaan Suomen kahvakuula ry:een ja ehdottaa paikallistoiminnan aloittamista.

Laatikaa toiminnallenne tavoitteet ja tehkää toimenpidesuunnitelma.
Täältä löytyy joitakin vinkkejä siitä, millainen se voisi olla.

Kun seuroilla on edes karkea suunnitelma siitä, millaisia tapahtumia seura järjestää ja siitä on laadittu jonkinlainen aikataulu, pääsemme koko maan laajuisesti valmennus- ja kilpailutoiminnan suunnittelussa aimo askeleen eteenpäin ja kaikkien lajin parissa puuhaavien ihmisten aikataulujen laatiminen helpottuu, seurojen välinen yhteistyö paranee ja tarjoamme lajille paremmat kehittymismahdollisuudet.

2) Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi toimimaan
Painonnostoliiton kahvakuulavaliokunnassa.

Valiokuntatyötä tehdään rakkaudesta lajiin. Siitä ei makseta palkkaa ja siitä saa harvoin kiitosta, mutta ilman aktiivista valiokuntaa kahvakuulaurheilu jää ikuisesti marginaaliin, pienten piirien hiekkalaatikoksi.

Vuoden 2012 valiokunta on kuitenkin laittanut mielikuvituksensa liikkeelle ja miettinyt mitä lajimme voisi joskus olla, sekä laatinut sitä varten toiminta- ja toimenpidesuunnitelmaa, joka julkaistaan loppuvuonna. Suunnitelmat ovat suuria, mutta jos tavoitellaan pientä, niin melkoisella varmuudella pientä saadaan. Jos tavoitellaan suurta, voidaan saada vähintään keskikokoistakin.

Mitään ei kuitenkaan synny ilman yhteistyötä.

Valiokunnan toiminta käsittää:

 • kokoontumisen pari kertaa vuodessa, muuten se kommunikoi sähköisten
  kanavien välityksellä. Kokouksiin voi osallistua myös etänä.
 • Kahvakuulaurheilu.net -sivuston ylläpidon.
  Sivustolla muun muassa julkaistaan ajantasaista kilpailukalenteria.
 • Kilpailulupien myöntämisen SM-kisoille ja muille virallisille kisoille,
  kisoihin liittyvien poikkeuslupien käsittelyn ja päätöksenteon.
 • Sääntöjen muutosehdotukset ja sääntöihin liittyvät kysymykset.
 • Tuomarikoulutustoiminnan.
 • Ehdotukset virallisten kv-kisajoukkueiden (MM, EM)
  nimeämisestä liiton johtokunnalle.

Lisäksi valiokunta

 • tiedottaa jäsenistöä ja medioita kisoihin ja sääntöihin liittyvistä asioista.
 • Etsii lajille sponsoreita jotta toiminnalle saataisiin jatkuvuutta.
 • Pyrkii lisäämään kansainvälistä tiedottamista niin, että kisakutsut tavoittaisivat meidät ja että saisimme kenties omiin kisoihin myös lisää kv-väriä.
 • Tuottaa tarvittaessa oppaita ja materiaalia seurojen toimintaa tukemaan.

Millaisia ihmisiä seuratoiminnan pyörittämisessä tarvitaan?

Yhdistyslakien mukaan yhdistyksellä on oltava hallitus, johon kuuluu vähintään 3 jäsentä, siispä saman verran ihmisiä tarvitaan oman seuran perustamiseen. Kuten yhdistyksen hallituksessakaan kaikkien ei tarvitse olla puheenjohtajia, ei jäsenyyden edellytyksenä tietenkään kannata pitää sitä, onko henkilö aktiivinen nostaja vai ei vaan kaikenlaisella osaamisella on varmasti kysyntää. Seuratoiminnan kannalta olisi hyvä löytää vastuuhenkilöitä ainakin seuraaviin tehtäviin:

 • jäsenasiat ja seuran talous (jäsenhakemusten käsittely, rahastonhoitajan tehtävät)
 • tiedottaminen (yhteydenpito valiokuntaan ja muihin seuroihin, nettisivujen päivittäminen, paikallisten uutisvälineiden käyttö ym.)
 • tapahtumajärjestelyiden koordinointi (esim. kisoihin ja harjoituksiin liittyvät tilavaraukset, ilmoittautumisten hallinnointi jne) sekä
 • valmennus- ja opetustoiminta (nostotreenit, yhteistreenit, tuomaritoiminta jne).

Kisajärjestäjän oppaasta löytyy myös lista erilaista tehtävistä joihin vaikkapa isommissa kisoissa kaivataan tekijöitä. Sieltä voi siis poimia vinkkejä siitä, keitä kaikkia voisit houkutella toimintaan mukaan.

Entäpä millaisia ihmisiä valiokunnassa tarvitaan?

Ensisijaisesti toivoisimme sinulta aktiivisuutta ja uteliaisuutta. Haluat kehittyä ja kehittää, sinulla on mielipiteitä, mutta olet valmis kuuntelemaan myös toisten kantoja. Uskallat myöntää, ettet ole kaikkitietävä. Sinulla saattaa olla jotain ideoita tai käytännön taitoja joita haluat hyödyntää yhteisen hyvän puolesta.

Tärkeintä on kuitenkin tahto osallistua yhteisten asioidemme hoitamiseen ja valmius myös konkreettiseen tekemiseen.

Siihen hihojen käärimiseen siis.

Ilmoittaudu nyt!