Kahvakuulaurheilun juhlaa GoExpo 2013 -kutsukisassa

Lauantaina 9.3.2013 iltapäivällä nostajaeliittimme ja ryhmä vapaaehtoisia kokoontui Helsingin Messukeskukseen, jonne meidät oli kutsuttu esittäytymään Suomen suurimmille liikunta-alan messuille. KUNTO-hallin lavalla, monisatapäisen katsojajoukon edessä nostettiin täysimittainen kaksiottelu, kuulapainoina naisilla 16 kg ja miehillä 24 kg, ja kisan saldona oli lukuisten omien ennätysten lisäksi yksi epävirallinen suomenennätys miesten työnnössä.

Kisaajat olivat saapuneet paikalle pitkin Suomea: Kuusamosta, Oulusta, Karjaalta, Turusta, Konnevedeltä, Järvenpäästä ja Kirkkonummelta, ja vapaaehtoisjoukko koostui pääkaupunkiseudun, Hyvinkään, Turun ja Tampereen nostajista. Seuroja tapahtumassa oli edustettuna kahdeksan, joten jälleen nähtiin miten huikeaa yhteishenkeä kahvallinen rautapallo nostattaa, varsinkin kun kyse on tapahtumasta, jonka tavoitteet on asetettu tarpeeksi korkealle. Halusimme nimittäin tuoda laajemman yleisön tietoisuuteen sitä, miten tätä nyt niin muodikasta ja suosittua välinettä voi parhaiten hyödyntää. Toki toivomme myös, että tapahtuman myötä saisimme innostettua lisää ihmisiä mukaan seuratoimintaan, ja sitä varten olimme tehneet esitteitä, joita vapaaehtoisväki jakoi yleisön joukossa. Heidän tehtävänään oli tietysti myös tuomarointia, juoksupojan hommia, kysymyksiin vastaamista, sekä lavan rakennus- ja purkutehtäviä. Erien välissä kuultiin lisäksi Anna Everin kuulumisia ja suunnitelmia, ja luotiin pikainen katsaus työnnön ja tempauksen tekniikoihin. Kilpailun juonsi Marko Suomi ja itse kävin lausumassa tervehdyksen liiton ja valiokunnan puolesta.

Kisan tulokset olivat seuraavat:

Naiset 16 kg

  1. Kirsi Suomela, työntö 168, tempaus 208 ja yhteistulos 376
  2. Mari Kuukkanen 184 – 152 – 336
  3. Johanna Päivikkö 154 – 136 – 290
  4. Ronja Jämsen 127 – 86 – 213

Miehet 24 kg

  1. Marko Pääkkönen 132 (epävirallinen SE) – 163 – 213,5
  2. Simo Kurvinen 121 – 141 – 191,5
  3. Ville Oikarinen 119 – 113 – 175,5
  4. Heikki Vierelä 101 – 130 – 166

Haluan vielä kertaalleen kiittää Finnexpoa, joka tarjosi meille näin upeat puitteet, kaikkia kisaaja, kaikkia vapaaehtoisia, sekä erityisesti Marko Suomia, Teemu Jokelaa ja Anna Everiä, Compactfitia, joka lainasi meille välineitä, sekä suurilukuista yleisöä upean urheilujuhlan järjestämisestä!

Kahvakuulavaliokunnan psta,
Eveliina Koivula

talkoolaiset

anna

yleiso

 

Kuvat: Kimmo Kuukasjärvi

 

Comments are closed.