Muistutus kilpailusäännöistä ja kisajärjestäjän tukimateriaaleista

Kilpailutoiminta kahvakuulaurheilussa on vilkastunut huomattavasti ja isoja ja pienempiä kisoja järjestetään tiheään tahtiin. Kahvakuulavaliokunta haluaakin muistuttaa kilpailujen järjestäjiä ja kisaajia niistä periaatteista, jotka tulisi huomioida kisoihin liittyen.

Kisajärjestäjien kannattaa perehtyä Kisajärjestäjän oppaaseen, joka sisältää tärketää tietoa ja hyviä vinkkejä myös pienien salikisojen järjestäjille. Opasta päivitetään ja tarkennetaan jatkuvasti, joten se kannattaa lukaista läpi aina kisojen alla. Lisäksi kannatta tutustua kisatietokannan periaatteisiin.

Valiokunta haluaa korostaa, että mikäli salikisoissa tehtävät tulokset on tarkoitus merkitä kisatietokantaan, tulisi kisoissa noudattaa virallisia kilpailusääntöjä. Tämä sisältää siis myös säännöt koskien kilpailijan vaatetusta ja käytettävien kuulien mittoja.

Sääntöjen mukainen nostaminen, kisaileminen ja nostajien turvallisuus ovat sekä nostajien, seurojen että kisajärjestäjien vastuulla. Olisi siis tärkeää, että nämä asiat otettaisiin huomioon alusta asti myös kisajärjestäjän toimesta.

Jos säännöistä, kilpailujen järjestämisestä tai muista periaatteista on kysyttävää, valiokunta vastaa ja tarkentaa mielellään. Viedään yhdessä lajia systemaattisesti eteenpäin ja pidetään tulokset kaikin puolin vertailukelpoisina!