Maajoukkueen valintaprosessi vuodelle 2016 julkaistu

Kahvakuulavaliokunta halusi Suomen Painonnostoliiton johtokunnan ja urheilijoiden pyynnöstä täsmentää ja selkeyttää maajoukkuevalintojen toimintamallia vuodelle 2016. Asiaa varten koottiin työryhmä, joka on kuluvan vuoden aikana pohtinut lajin kansainvälisten kilpailujen edustajien valintaprosessia.

Työryhmän käytössä on ollut viimeisten vuosien IUKL:n arvokisat, IUKL:n rank-taulukot sekä SM-kisojen tulokset. Näistä on pyritty saamaan kokonaiskuva siten, että muodostetut tulosrajat palvelisivat mahdollisimman hyvin suomalaista kahvakuulaurheilijaa, antamalla sopivasti haastetta ja kannustusta. Valintaprosessissa halutaan myös tukea rahallisesti urheilijoitamme, jotta he voisivat vuositähtäimellä keskittyä laadukkaaseen harjoitteluun ja maailman huippujen haastamiseen.

Kahvakuulavaliokunta haluaa toivottaa urheilullista uutta vuotta 2016 ja uskoo, että lajimme tulee kehittymään hyvien urheilijoittemme ansioista edelleen ja siten saamme lisää jalansijaa kansainvälisten kilpailujen kärkikahinoissa.

Tästä linkistä löydät työryhmän tekemät taustamateriaalit

Linkki valintaprosessin kuvaukseen