Tiedote: Maajoukkue valmiina Puolan EM-kisoihin

Kahvakuulaurheilun EM-kilpailut järjestetään tällä viikolla 12.–15.5. Puolan Gdyniassa. Suomesta EM-mitaleista lähtee taistelemaan yhteensä 17 nostajaa amatööri-, mestaruus- ja
 veteraanisarjoihin. Viime vuoden EM-kilpailuissa Bulgarian Varnassa Suomen mitalisaldo oli komeat 18 mitalia, näistä 8 oli kultaista, 3 hopeista ja 7 pronssia.

Naisten mestaruussarjassa Suomella on edustus kaikissa painoluokissa:
Minna Silvennoinen (-58 kg), Teija Rantanen (-63 kg), Kristiina Laine (-68 kg) ja Kirsi Suomela
(+68 kg). Miesten mestaruussarjassa nostavat Aleksi Tuhkanen (-85 kg, LC) ja Jani Nurmenniemi (+95 kg, LC).

Amatöörisarjoissa naisten edustus on seuraava: Riitta Evisalmi (-58 kg), Pauliina Nieminen (-58 kg), Riikka Viiala (-58 kg), Ronja Jämsen (-68 kg), Mari Kuukkanen (+68 kg), Minna Lilja (+68 kg) sekä Sanna-Maija Loikkanen (+68 kg). Miesten amatöörisarjoihin osallistuvat Henrik Tallbacka (-73 kg, biathlon), Tero Järveläinen (-78 kg, LC), Antti Kilpeläinen (-85 kg, biathlon) sekä Tapio Tuomisto (-95 kg, biathlon).

Lisäksi naisten veteraanisarjoissa nähdään Riitta Evisalmi (35–39, -58 kg), Sanna-Maija Loikkanen (40–44, +68 kg)
 sekä Minna Lilja (45–49, +68 kg).Miesten veteraanisarjassa  puolestaan kisaavat Tero Järveläinen (40–44, -78 kg, LC), Tapio Tuomisto (40–44, -95 kg, biathlon) sekä Antti Kilpeläinen (55–59, -85 kg, biathlon).

EM-kilpailuihin ilmoittautuneet nostajat niin  veteraani- kuin yleisessä sarjassa löydät linkkien takaa. Nostajien määrät maakohtaisesti löydät täältäAlustava aikataulu on julkaistu ja suomalaisnostajia nähdään lavalla jokaisena kilpailupäivänä.

Kahvakuulaurheilu (GS, Girevoy Sport) on Venäjältä lähtöisin oleva laji, joka kuuluu Painonnostoliiton alle painoluokkineen ja antidopingsäädöksineen. Kilpailijat jaetaan kansainvälisissä kisoissa valitun kuulapainon mukaisesti amatööri- ja mestaruussarjoihin siten, että amatöörisarjassa kuulapaino on naisilla 16 kg ja miehillä 24 kg, mestaruussarjassa naisilla 24 kg ja miehillä 32 kg. Miehet kilpailevat biathlonissa sekä LC:ssä (Long Cycle eli rinnalleveto-työntö), naisilla lajina on tempaus. Biathlonissa suoritus koostuu kahdesta lajista: ensin nostetaan työntö kahdella kuulalla ja sen jälkeen on tempaus yhdellä kuulalla. LC nostetaan kahdella kuulalla.
Suoritusaika jokaisessa lajissa on 10 minuuttia ja eniten hyväksyttyjä toistoja tehnyt voittaa. Veteraanisarjaan voi osallistua naisissa vuonna 1980 tai aiemmin syntynyt, miehissä 1975 tai aiemmin syntynyt. Veteraanisarjoissa kuulapainot vaihtelevat naisilla 8–16kg välillä ja miehillä 12–24kg.

 

Lisätietoja:

Katriina Kymäläinen-Mäkelä
SPNL kahvakuulavaliokunta, pj
P. 040-588 8286
valiokunta@kahvakuulaurheilu.net