Kahvakuulaurheilun SM-kilpailut Haapajärvellä 24.-25.3.2018

Kahvakuulaurheilun SM-mitaleista kilpaillaan Haapajärvellä 24.-25.3.2018.

Jaossa on arvokisapaikkoja ja mukana kilpailemassa on muun muassa viime vuoden MM-mitalisteja.

Kahvakuulaurheilun SM-kilpailut järjestetään Haapajärvellä 24. – 25.3.2018. Samassa yhteydessä järjestetään myös kansallinen kilpailu. Tapahtumaan on yleisölle vapaa pääsy.

Kisapaikkana toimii Haapajärven Monitoimitalo ja järjestävänä seurana Haapajärven Karateseura. Lauantaina nostetaan klo 12 – 16 ja sunnuntaina klo 11 – 15. Lauantaina nostetaan naisten OALC ja LC, miesten LC, kansallisen kilpailun kaikki lajit sekä junioreiden nostot edellä mainituissa lajeissa. Sunnuntaina vuorossa on sekä naisten ja miesten biathlon sekä juniorinostajat. Kisoissa nähdään kahden päivän aikana kymmeniä kilpailusuoritusta.

SM-mitalien lisäksi kisoissa jaetaan paikkoja lajin arvokisoihin. Kahvakuulaurheilun EM-kisat käydään tänä vuonna Unkarissa 10.-13-5-2018 ja MM-kilpailut Latviassa 10.-15.10.2018.

Kahvakuulaurheilu on alun perin Venäjältä kotoisin oleva urheilulaji. Lajissa menestyminen vaatii urheilijalta voimaa, kestävyyttä ja virheetöntä tekniikkaa. Kilpailuissa nostetaan yhtä tai kahta kahvakuulaa kymmenen minuutin ajan. Sijoitukset ratkaistaan nostettujen toistojen perusteella. SM-kisoissa nostettavat lajit ovat biathlon, eli kaksiottelu, long cycle, eli rinnalleveto-työntö sekä tempaus.

Suomessa kahvakuulaurheilun kilpailutoimintaa on ollut vuodesta 2006 ja ensimmäiset SM-kisat järjestettiin vuonna 2009. Laji on järjestäytynyt Suomessa Painonnostoliiton alaisuuteen.

Lajin MM-kisoja on järjestetty vuodesta 1993. Lajia harrastetaan maailmanlaajuisesti yli neljässäkymmenessä maassa. Menestyneimpiä kahvakuulaurheilumaita ovat olleet perinteisesti olleet Venäjä, Kazakstan, Latvia ja Ukraina. Viimevuosina menestyneitä kahvakuulaurheilijoita on alkanut tulla myös Pohjoismaista, Yhdysvalloista ja Irlannista.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy tapahtuman Facebook-sivuilta:
Kahvakuulaurheilun SM 2018
(https://www.facebook.com/events/2109101989320081/?ti=cl)

 

Lisätietoja:
Haapajärven Karateseura/Marjo Nurmenniemi
hks.kahvakuula (ät) gmail.com
p. 0445221227