Kahvakuulaurheilu on mukana SM-viikolla ja lajimme saa näkyvyyttä myös televisiossa!

SM-viikko järjestetään Vantaalla 5.-8.7.2018. SM-viikko on Suomen olympiakomitean yhdessä Ylen ja Vantaan kaupungin kanssa toteuttama urheilun monilajitapahtuma, jossa tuhannet urheilijat kilpailevat lajiensa suomenmestaruuksista. Vuonna 2018 mukana on muun muassa bridge, drifting, jousiammunta, kahvakuulaurheilu ja kanoottipoolo. Ensimmäinen suomalainen SM-viikko järjestettiin helmikuussa 2016, ja silloin mukana oli jo 22 lajia ja 1500 urheilijaa. Myös kahvakuulaurheilu oli mukana tapahtumassa. SM-viikko 2016 palkittiin Urheilumarkkinointiteko- palkinnolla Suomen Urheilugaalassa.

Tänä vuonna kahvakuulaurheilu on edustettuna kahvakuulamaratonin muodossa. Kahvakuulamaraton on laji, jossa kuulaa nostetaan 30 minuuttia (kahvakuulapuolimaraton) tai 60 minuuttia (kahvakuulamaraton). Lisäksi lajissa on myös extremelajeja, jotka voivat kestää 2-24 tuntia. Lajeina kahvakuulamaratonissa ovat yhden käden työntö, OALC, tempaus ja puolitempaus. Laji vaatii urheilijalta kestävyyttä, voimaa sekä taitoa ja se mittaa myös kilpailijan henkistä kanttia. Suomalaiset kahvakuulaurheilijat ovat kovatasoisia ja ovatkin kotiuttaneet kansainvälisiltä kahvakuulamaratonin kisareissuiltaan monenvärisiä mitaleja!

Kahvakuulamaratonin SM-titteleistä kilpaillaan SM-viikolla ja kisapäivä on 7.7. Kahvakuulaurheilu saa lisänäkyvyyttä myös television kautta, sillä Yle näyttää kahvakuulaurheilua 7.7. kello 14:30-15:30! Luvassa siis kokonainen tunti kahvakuulaurheilun jännittämistä – vaikkapa omalta kotisohvalta!

Laitahan siis kalenteriisi 7.7. ja tule mukaan Vantaalle kannustamaan kovatasoisia kahvakuulaurheilijoita tekemään uusia suomenennätyksiä ja kokemaan SM- viikon huumaa tai nauti tasokkaasta kahvakuulaurheilusta television kautta.

Lisätietoa kahvakuulamaratonista löydät osoitteesta https://kahvakuulamaraton.wordpress.com/  ja SM-viikosta osoitteesta https://www.sm-viikko.fi/

Mikäli sinulle heräsi kysymyksiä aiheesta tai haluat lisätietoa, ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijaryhmään: valiokunta (at) kahvakuulaurheilu.net.