Kymmenen Euroopan mestaruutta Suomeen!

IUKL-liiton EM-kilpailut käytiin lämpöisessä Unkarin Kecskemétissä 10.-13.5.2018. Kilpailupaikkana oli Mercedes- Bentz urheilukeskus ja kisoihin osallistui 23 maata, yhteensä noin 300:lla kilpailijalla.

Suomalaisia oli mukana kilpailemassa 18 hengen joukkue sekä joukkueenjohtaja. Kilpailusuorituksia nähtiin suomalaisista yhteensä 31 kappaletta. Metalli painoi takaisintulomatkalla useammankin kisaajan laukussa, sillä mitaleja suomalaiset keräsivät yhteensä 18 kappaletta; 10 kultaa, 6 hopeaa ja 4 pronssia.

Maajoukkueen jäsenet esiteltiin ennen kilpailuja maajoukkueen Facebook-sivuilla (Finland Kettlebell Lifting Team). Esittelyt sekä videoita nostoista ja tuloksia voi käydä edelleen katsomassa Facebook-sivulta.

Joukkueenjohtaja Marie Kaarakaisen mukaan joukkueiden rekisteröinti ja punnitus tapahtuivat sovitusti ilmoitetulla paikalla. Rekisteröimiseen ja punnitukseen meni kaiken kaikkiaan noin 20 minuuttia ja kilpailijat olivat tyytyväisiä kisajärjestäjän todella nopeaan toimintaan punnituksen osalta.

Joukkueenjohtajan mukaan kisojen aikana tuomarilinja oli tiukka, mutta ei yhteneväinen. Tämä yllätti, sillä käsitys näistä tuomareista oli ihan toisenlainen. Usein näki keltaisen kortin vilahtavan, jos pace nousi liian korkeaksi. Näiden kisojen aikana aikataulut pitivät hyvin ja jokaisena päivänä viimeisen noston jälkeen oli palaveri, jossa joukkueenjohtajat ja tuomarit kävivät läpi päivän aikana ilmoitettuja protesteja, sekä muita esille tuotuja asioita.

Ryhmähenki oli joukkueenjohtajan mielestä aivan loistava. Joukkueessa kaikki puhalsivat yhteen hiileen ja kaikki auttoivat kaikkia parhaansa mukaan. Ryhmän kannustus oli ihan mahtavaa! Kisat olivat hyvin järjestetyt, asiat rullasivat eteenpäin, haasteista ja yllätyksistä selvittiin loistavan kisajärjestäjän opastuksella ja neuvoilla. Marien ensimmäinen kerta joukkueenjohtajana oli hyvä kokemus eikä hänellä olisi voinut olla parempaa joukkuetta johdettavanaan.


Kuva: Sanna-Maija Loikkanen

Tästä linkistä pääset katsomaan tulokset kilpailijoittain ja lajeittain.