Kultaa ja pronssia WKSF-liiton MM-kilpailuista

WKSF-liiton MM-kilpailut käytiin Italian Vanzaghellossa juhannuksena. Osallistujia kilpailuissa oli yhteensä lähes 30 maasta. Suomea edustamassa oli kolmen urheilijan joukkue.

Kilpailuja käytiin kolmena päivänä ja kisapaikkana toimi Vanzaghellon kunnan urheiluhalli. Urheiluhallille oli Milanon Malpensa lentokentältä matkaa noin 15 kilometriä.
Lämpötila hallissa oli lähes sama kuin ulkona, joten noin 30 asteen lämmössä hiki tuli katsojillekin.
Kilpailuissa oli lajeina sekä amatööri- että mestaruussarjojen biathlon, LC, OALC sekä naisilla tempaus. Tämän vuoden IUKL-liiton kilpailulajeista poiketen WKSF-liiton kilpailuissa oli naisilla mahdollista nostaa OALC:tä 16 kg:n kuulalla sekä LC:tä 20 kg:n kuulilla.

Kilpailupaikalla ilmoittautuminen ja punnitus sujuivat mallikkaasti ja kilpailijat pääsivät nopeasti valmistautumaan seuraavan päivän kilpailuun. Kilpailuissa oli panostettu paljon näkyvyyteen, livestreamiin, äänentoistoon sekä palkintoihin ja palkintojenjakoon. Hyvin toimivan livestreamin ansiosta kilpailuja oli helppo seurata myös Suomesta käsin. Kilpailujen aikataulut oli tehty hyvin ja aikataulussa pysyttiin tarkasti koko kilpailun ajan. Palkintojenjaossa hienona lisänä oli se, että jokaisessa palkintojenjaossa soitettiin lyhyt pätkä voittajamaan kansallislaulusta.

Suomen edustamassa olivat Adelina Leino, Heli Onikki ja Kirsi Suomela.
Adelina Leino voitti sarjassa -58 kg /OALC 16 kg maailmanmestaruuden,
Heli Onikki osallistui kahteen lajiin ollen sarjassa -65 kg /OALC 16 kg yhdeksäs ja sarjassa -65 kg/ tempaus 16 kg seitsemäs ja Kirsi Suomela tempaisi itselleen pronssia sarjassa +75 kg/tempaus 24 kg.

Kaiken kaikkiaan paikallaolleet suomalaisedustajat pitivät kilpailuja onnistuneina ja kannustavat muitakin lähtemään WKSF-liiton kilpailuihin. WKSF- liitto järjestää EM-kilpailut Portugalissa 8.-11.11.2018 ja vuoden 2019 MM-kilpailut käydään touko-kesäkuun aikana Irlannissa ja EM-kilpailut loka-marraskuussa Ukrainassa.

Lisätietoa WKSF-liitosta ja sen kilpailuista löydät:

http://www.wksf.site/

 https://www.facebook.com/WorldKettlebellSportFederationWKSF/