Maajoukkueelle jälleen menestystä maailmalta!

IUKL-liiton MM-kilpailut käytiin lämpimässä säässä Latviassa 10-15.10.2018. Kisahallina toimi Daugavpils Olimpic Centre. Kisoihin osallistui 29 maata yhteensä noin 400 kisaajalla. Suomen maajoukkueessa oli mukana 19 kisaajaa.

Suomen joukkue pärjäsi todella hyvin. Saaliina kisoista saatiin yhteensä 13 mitalia, joista kuusi kultaa, kuusi hopeaa ja yksi pronssi. Lisäksi kisoissa tehtiin uusia suomenennätyksiä sekä henkilökohtaisia ennätyksiä. Joukkuetasolla 29 maasta Suomi oli hienosti 5. sijalla!

Joukkueenjohtajana toimi Marie Kaarakainen ja alla on hänen kertomuksensa kisareissusta joukkueenjohtajan näkökulmasta:
” Suurin osa joukkueesta oli jo keskiviikkona paikalla, loput saapuivat kisapaikalle lähempänä omaa kisapäiväänsä. Joukkueiden rekisteröinti ja punnitus tapahtuivat keskiviikkona iltapäivällä Rekisteröimiseen ja punnitukseen meni kaiken kaikkiaan noin 1,5 tuntia. Paikalla monia muitakin joukkueita samaan aikaan, suurin osa jonottamassa jo punnitukseen menoa. Kilpailun puitteet olivat hyvät ja toimivat. Kisapaikka oli siisti urheiluhalli, jossa oli suuri katsomo ja erikseen rajattu kisa-alue, jossa olivat nostolavat, toimitsijat, tuomarit ja kuuluttajat.

Itse kisat alkoivat 11.10. klo 10 erittäin tiukalla aikataululla. Erien välit oli tiputettu kolmeen minuuttiin normaalin viiden minuutin sijaan. Aikataulu viivästyi päivän aikana noin 20 minuuttia ja viimeinen erä loppui vasta kello 20.30. Saimme nauttia illan aika myös avajaisista, joissa pidettiin puheita, jaettiin palkintoja korkea-arvoisille IUKL edustajille, saimme nähdä taidokasta kuulilla jonglöörausta sekä musiikkiesityksiä.    

Perjantai ja lauantai toivat hieman haasteita mukanaan. Joukkueen nostajista muutama oli jostain syystä jäänyt pois nostolistalta ja listalta löytyi myös väärä punnitustulos eräälle kilpailijalle
– onneksi näistäkin ongelmista selvittiin, kun joukkueenjohtaja oli yhteydessä kisajärjestäjään. Virheet korjattiin ja nostajat pääsivät nostamaan suorituksensa. Lauantaina aikataulut olivat jopa 20 minuuttia etuajassa, onneksi tästä ilmoitettiin kaikille niille nostajille, joille oli merkitty nostot vasta iltapuolelle. Sunnuntain osalta kaikki sujui onneksi mutkattomasti ja ilman ongelmia.

Kaiken kaikkiaan, ryhmähenki oli hyvä. Joukkueessa kaikki puhalsivat yhteen hiileen ja kaikki auttoivat kaikkia parhaansa mukaan, miten kerkesivät omilta nostoiltaan. Ryhmän kannustus oli ihan mahtavaa! Näissä kisoissa todellakin mitattiin urheilijoiden psyykkistä vahvuutta ja kuinka kasasivat itsensä omaan suoritukseensa kaikista säädöistä huolimatta. Kisat olivat suuret, päällisin puolin hyvin järjestetyt, muutamista haasteista huolimatta. Haasteita oli muillakin mailla. Kisapaikalla toivoteltiin jo tervetulleeksi seuraaviin EM-kisoihin Saksaan.

                                                             

               

      

Anneli Kuukkanen teki ison työn kilpailuissa ja toi kotiin peräti kolme maailmanmestaruutta!! Alla Annelin kisakertomus.

”Kirjoittaja on joukkueen vanhin kahvakuulaurheilija, jo kahdettatoista kertaa mukana joko MM- tai EM-tason kuulakisoissa. Näistä yksi kilpailu on IGSF-liiton MM-kilpailu ja muut IUKL-liiton tapahtumia.

Suurin osa Keski-Suomen porukasta lähti matkaan jo aikaisin keskiviikkoaamuna lentäen Tampereelta Riikaan ja junareissun jälkeen olimme jo hyvissä ajoin päivällä perillä aurinkoisessa Daugavpilsissä. Majoittuminen hotelliin sujui joustavasti, ja iltapäivällä lähdimme kävellen kohti kisa- ja punnituspaikkaa. Kärsivällisen odottelun jälkeen pääsimme punnitukseen ja sen jälkeen syömään.

Minulle pari ensimmäistä kilpailupäivää kuluivat meininkejä tarkkaillen ja Suomen nostajien kisasuorituksia kannustaen. Itse pääsisin aloittamaan vasta lauantaina.

Minun ensimmäinen kisani, tempaus, oli lauantaina iltapäivällä klo 14 jälkeen. Osa sarjani nostajista tempaisi jo aiemmassa lähdössä, joten minulle tarjoutui tilaisuus seurata tämän erän menoa. Omassa lämmittelyssä Marin avustuksella valitsin ”turvallisen” pacen, jolla yläpysäytys on varma. Lukijoille kerrottakoon, että sarjan N60-64v. kuulapaino on IUKL:n kisoissa hassu 8kg. Enhän edes juuri treenaa kotimaassa noin kevyellä.

No niin. Tempaukseni oli alkamassa. Pukumies saattoi meidät lavoille. Minä tervehdin tuomaria, ja yhteistyö hänen kanssaan sujuikin koko erän ajan erittäin hyvin. Minä tempaisin, ja hän hyväksyi jokaisen toiston. Lopussa minä kumarsin ja kiitin. Lopputulokset olivat seuraavat: 1. Kuukkanen Anneli/ FIN, 233 toistoa 2. Toon Carol/AUS, 195 toistoa 3. Kokorina Nadezhda/RUS, 191 toistoa Tempauksen jälkeen alkoi sitten odottelu, sillä seuraava nostoni, työntö tuplilla, olisi aikataulun mukaan vasta klo 20.30. Ja sitten kun homma hieman jätätti, niin startti tapahtuikin lähempänä iltayhdeksää. Tässäkin kisassa kaikki toistot, 122, hyväksyttiin, ja kaulaan ripustettiin kultainen mitali.

Sunnuntaina minulla oli LC puolenpäivän jälkeen. Sama tervehdysrituaali tuomarille ennen starttia ja sitten hommiin. Kaikki sujui hyvin viimeisen minuutin viimeisille sekunneille, mutta toiseksi viimeiselle toistolle tuomari näytti keltaista korttia. En tiedä hylkäsikö toiston, kun tämä mummo kehitteli pientä loppukiriä. Olipahan mitenkä hyvänsä, kultamitalin sain!

Minun kisareissuni onnistui oikein hyvin. Joitakin kanssakilpailijoiden kohdille sattuneita tuomariratkaisuja jäin kuitenkin miettimään. Kilpailujen kokonaishulina oli samaa kuin ennenkin, ehkä hieman enemmän täsmällisyyttä esimerkiksi aikataulun suhteen on vuosien mittaan tullut, ja positiivisena asiana lajivalikoimaa lisää naisille. Odotankin, että milloinkahan naiset saisivat nostaa biathlonin.

Suomen joukkueen yhteishenki oli erittäin hyvä. Marie hoiti joukkueenjohtajan tehtäviä kiitettävästi. Erityisesti Marin ja Tapion apu kuulien mankkauksessa oli huippua. Oli hienoa, että sain olla mukana. Nyt hieman huokaisen, mutta kohta harjoittelu taas jatkuu!”

 

Kilpailun kaikki viralliset tulokset löydät  täältä.
Kahvakuulan asiantuntijaryhmä onnittelee koko Suomen joukkuetta hienosta suorituksesta!