Kahvakuulaurheilu.net

Keskustelufoorumi
Tänään on Ma Huhti 29, 2024 4:34 pm

Kaikki ajat ovat UTC




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 12 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: Su Maalis 28, 2010 2:31 pm 
Poissa
Mobilisaation Mestari ja IMALS
Avatar

Liittynyt: Ti Joulu 04, 2007 4:16 pm
Viestit: 4445
Luulin että se vaatisi jotain monen vuoden treenaamista alle :shock:
Ensimmäisessä kansainvälisessä kisassa (Ventspils 2007) luulin häpäiseväni itseni,koska siellä oli nostamassa myös mukana maailman huippuja(maailmanmestareista lähtien).
Kaikkialla,kaikissa kisoissa olen tavannut vain nostajia,jotka ovat mukavia,kannustavia ja avuliaita :idea: :idea: Toisinaan maailmanmestaritkin ovat neuvoneet meitä aloittelijoita :idea:
Kaikkialla on kannustettu ja tzempattu :idea: Ja eritoten jos on yrittänyt(Suomalainen sisu)
niin on annettu kredittiä,vaikka tulokset ovatkin vielä pieniä :idea:
Laji itsessään on vaativa,joten egoismille ei ole varaa :mrgreen: Matka on ainakin omalla kohdalla vienyt minua eteenpäin ja antanut monta tosi hyvää ystävää :idea:
Monet ulkomaiset kisamatkat ovat legendaarisia :twisted: Niissä on monta muisteltavaa hetkeä kera ystävien :mrgreen:
Kisoissa voi käydä vaikka ei voittaisikaan. Itse saan hyvän mielen jos onnistun kisoissa hyvin(teknisesti tai tuloksellisesti). Pääasiassa kilpailenkin vain itseäni vastaan :mrgreen: :mrgreen:

_________________
"Lifting to much weight, no speed, useless prick!"


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Maalis 28, 2010 2:57 pm 
Poissa
Himotempaaja
Avatar

Liittynyt: La Heinä 05, 2008 12:02 pm
Viestit: 1385
Paikkakunta: Helsinki
Joo, Marks, mä luulen kans että vapaamuotoisempien nostomuotojen sisällyttäminen GS-tapahtumaan kannustaa uutta porukkaa osallistumaan. Tärkeää olis myös varata joku nimenomainen aika tuollaisille nostoille ja ilmoittaa tää aika, opastaa paikalle tulevia siitä milloin ja miten nostetaan. En tiedä miten asiat on virallisemmissa kisoissa järjestetty, joten varmuuden vuoksi toistan kehoitukseni siitä, että kisoissa kannattaisi pitää joku päivystämässä ovella vaikka vain ekat puolikin tuntia, ohjata uusia naamoja peremmälle ja tehdä selväksi, että voi tulla kysymään lisää. Sisäpiiriläisenä on helppo tulla mukaan, mutta ekaa kertaa tapahtumaa katsovana ei tiedä edes missä voi oleskella vapaasti, nostojen ohjelmasta yms. perusasioita. Jos ei tiedä eikä kukaan tule kertomaan, jää helposti syrjään. Pelkkä "tervetuloa, tuolla on pukuhuone, tuossa kisaillaan ja tuossa voi katsoa" on jo selvästi parempi kuin ei mitään.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Maalis 28, 2010 6:42 pm 
Poissa
Ei vain toiminnallista vaan ultratoiminnallista
Avatar

Liittynyt: Ke Loka 08, 2008 1:16 pm
Viestit: 2501
marks kirjoitti:
Tuli tästäkin aiheesta jauhettua kisojen jälkeen. Miksi kynnys on niin suuri, osallistua esim. Cross World:n kaltaiseen tapahtumaan? Usein kuulee ainakin seuraavaa:

- en ole tarpeeksi hyvässä kunnossa
- kaikki muut ovat Kisaajia ja hyvässä kunnossa
- en kehtaa tulla
jne jne

Monet ovat sitä mieltä että esim. ottamalla mukaan jonkun 5min aika vapaamuotoisen nostomuodon, kynnystä on mahdollista laskea. Olen myös huomannut että kun ei mainitse sanaa "kilpailu", joillekin se tekee asian helpommaksi.

Mietteitä tästä?

Sitten, pyytäisin teitä, jotka ovat jo kokeilleet kisaamista vaikka edes kerran, kertomaan mitä luulitte sen olevan ennen ensimmäistä kokeilua, ja mitä se ensimmäinen kerta opetti?


Kyllä se niin raadollinen asia kuin oma taso vaikuttaa vahvimmin kisaamisintoon. Harva jaksaa koluta kisoja, jos ei pääse lähellekään sitä toiseksi viimeistä. Toisaalta, jos pystyy veivaamaan kolmekakkosia 10min, osallistumiskynnys ei liene kovin korkea.

Useimpien mielestä kisaaminen on mielekästä ja porukkaan kuuluu vasta, jos suoritukset liikkuvat edes jotenkin muitten tasolla. Poikkeuksiakin on, mutta suomalaisilla taitaa olla vielä suurempi vaatimustaso oman kunnon suhteen kuin muun maalaisilla.

Helpompien nostomuotojen liittäminen kisoihin voi toimia väylänä eteenpäin, koska silloin ei synny suoraa vertailua koviin tekijöihin. Jossain vaiheessa se toki sitten on edessä.

Kisatilanne on pikkuisen erilainen kuin treenitestit ja tulosta tiputavia tekijöitä saattaa tulla. Ei siinä muuten ihmeempää.

_________________
Näin käy kun saku ottaa liikaa punttia:
https://youtu.be/qBt3kk1pNTk

Myrskylän mies jyrää:
https://youtu.be/1H_JzBVqkuI


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Maalis 29, 2010 8:07 am 
Poissa
Pro-kahvakuulajauhaja
Avatar

Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 3:59 pm
Viestit: 442
Paikkakunta: Jokioinen
Epäilen kyllä, että aika moni nykyisistä kilpailijoista on kilpaillut ainakin jossain lajissa ennen kuula-uraansa. Ala-asteen kisatkin lasketaan. On aika vaikea vakuuttaa ihmiselle, joka ei ole koskaan kilpaillut missään lajissa, että ei se niin kauheaa ole. Nimim kokemusta ylipuhumisesta on ja taas onnistuin :D . Tällaisia ihmisiä on väestössä kuitenkin koko ajan enemmän. Junioritkin näyttää meillä olevan ekan polven nostajien jälkeläisiä pääasiassa ja ovat vielä alle kouluikäisiä.

Täytyy kyllä myöntää, että GS on fyysisesti vaativinta mitä olen ikinä tehnyt. Vertailin tuota 10 rpm:n tahdin työntöä 28-32 kg:lla huvikseni rankkaan ylämäkiosuuteen hiihdossa. Kumpikin tuntuu aika hirveiltä, kun maitohappo alkaa jyllätä, mutta hiihdossa voi sen kilometrin nousun jälkeen kuitenkin mennä kumaraan ja antaa mennä alamäkeen.GS:ssa pitäisi jaksaa vielä se toinen kilometri ylämäkeä. Eli 2-3 km luistelutyylillä reippaaseen ylämäkeen voisi olla rankkuudessaan jotain samaa kuin 10 min GS.

_________________
Богатырь


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Maalis 29, 2010 9:11 am 
Poissa
Himotempaaja
Avatar

Liittynyt: La Heinä 05, 2008 12:02 pm
Viestit: 1385
Paikkakunta: Helsinki
spolk kirjoitti:
Eli 2-3 km luistelutyylillä reippaaseen ylämäkeen voisi olla rankkuudessaan jotain samaa kuin 10 min GS.


Spolk: Ei GS:n tartte olla niin rankkaa, jos malttaa sen 10 minuuttia nostaa alle 40-kiloisilla kuulilla [smilie=0.gif]


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Maalis 29, 2010 10:37 am 
Poissa
Pro-kahvakuulajauhaja
Avatar

Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 3:59 pm
Viestit: 442
Paikkakunta: Jokioinen
Täytyy vaan näemmä tiputtaa tahtia, vaikka vanhalle sprintterille tuntuukin olevan välillä niin vaikeaa... :oops: eli kympistä kasiin pace 28-32 kg:lla seuraava siirto.

_________________
Богатырь


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Maalis 29, 2010 11:50 am 
Poissa
Pro-kahvakuulajauhaja
Avatar

Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 3:59 pm
Viestit: 442
Paikkakunta: Jokioinen
Joo kympillä on tullut tehtyä 24 kg:ta ja LC:ssa 8. Aaltosen kisoissa tein 20 kiloisillla LC:ta myös 8 rpm ja toimi ihan hyvin kunnes käsi aukesi 6 minsassa, ei hyydyttänyt pahemmin vielä. Hyytymistahdin suhteen 28 kg ja 32 kg näyttävät olevan mulla aika lähellä toisiaan. Videon perusteella oli kyllä pikkasen hätäilyn makua vieläkin, muutama toisto menikin hylsyksi, mutta noilla 28 kg:lla pystyi nyt korjaamaan tekniikkaa takaisin. Hiijhtokunnon perusteella odotin parempaa maitohapon sietoa, mutta siirtovaikutus tuohon kympin kisatahtiin aika heikko.Kymmenen kympin sarjaa 28-32 kg:lla minuutin palautuksilla on mennyt paljon kevyemmin hiihdolla nostetun yleiskunnon myötä, mutta itse kisaan taitaa valitettavasti auttaa vain SAID.

_________________
Богатырь


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Maalis 29, 2010 12:36 pm 
Poissa
Ei vain toiminnallista vaan ultratoiminnallista
Avatar

Liittynyt: Ke Loka 08, 2008 1:16 pm
Viestit: 2501
marks kirjoitti:
Erikoisinta on se, että silti monella saattaa olla joku mielikuva jostain maagisesta "tasosta", vaikka ei olisikaan tietoa minkälaisia tuloksia keskimäärin kisoissa tehdään.
?"


Kunto-ja massatapahtumat (finlandiahiihto, citymaraton ym.) ovat tavallaan yhtä lailla kisoja kuin vaikkapa pm-kisat, mutta kyllä niitten välillä on aika maaginen tasoero, siis häntäpään osalta.

Tänä talvena ei enää osanottajapulan vuoksi järjestetty hiihdon piirinmestaruuskisoja pääkaupunkiseudulla vaikka massahiihdoissa osanottajia on pilvin pimein. "Oikeissa kisoissa" törmää 14-vuotiaisiin nappuloihin ja kuusi-seitsemänkymppisiin teräsvaareihin, jotka painavat penteleen lujaa, massatapahtumissa sellaiset kiusalliset ilmiöt joko puuttuvat tai hautautuvat massan sekaan.

Massatahtumissa on niin kaikenikäistä, -kokoista, tavoitteiltaan ja kokemukseltaan kaikenlaista porukkaa, että aina joku kohtalotoveri löytyy vaikka kulkisi kuinka kehnosti.

"Maaginen taso" eli tuntuuko mielekkäältä lähteä varsinaisiin kisoihin määräytyy ajan mittaan ja vakiintuu tietylle tasolle. Taso riippuu jonkin verran lajin luonteesta ja yksittäisen tapahtumankin tunnelmasta. Esimerkki hämmästyttävän ennakkoluulottomasta osanotosta nähtiin eilen hiihdon SM viidelläkympillä, mihin osallistui parisataa hiihtäjää melko mittavin aikaeroin.

Isossa lajissa ei kovin laaja osanotto ole aina toivottavaa tai mahdollistakaan. GS:ssä tilanne on vielä toinen, jos puolisen tusinaa aktiivisinta kisaajaa syystä tai toisesta lopettaisi, koko lajin tulevaisuus Suomessa olisi vaarassa.

_________________
Näin käy kun saku ottaa liikaa punttia:
https://youtu.be/qBt3kk1pNTk

Myrskylän mies jyrää:
https://youtu.be/1H_JzBVqkuI


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 12 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 112 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com