Kahvakuulaurheilu.net

Keskustelufoorumi
Tänään on To Heinä 02, 2020 11:16 pm

Kaikki ajat ovat UTC
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 38 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: To Helmi 04, 2016 9:13 am 
Poissa
Villalangan mitalla

Liittynyt: Ke Loka 02, 2013 8:09 pm
Viestit: 664
pyykkonen kirjoitti:
Kahvakuulaurheilun harrastajamäärät ovat nyt laskeneet kaksi vuotta peräkkäin. Se tarkoittaa sitä, että uusia harrastajia lajin pariin tulee vähemmän kuin vanhoja lopettaa.


Onko siis kisaajien määrä laskenut? Vai mistä nämä harrastajamäärät tulevat?

Kisaajien nimet on tiedossa, niin lopettaneille voisi lähettää jonkun kyselyn, jossa tiedustelisi miksi ei enää kiinnosta?


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Helmi 04, 2016 9:17 am 
Poissa
Ei vain toiminnallista vaan ultratoiminnallista

Liittynyt: Su Marras 20, 2011 1:11 pm
Viestit: 1994
Täysin asiaa tuntemattoman näkemys, kun en markkinointia ymmärrä enkä ole lajia ollut markkinoimassa:

Mihin tietoon perustuu tuo väitös harrastajamäärien tippumisesta? En siis tarkoita ettäkö epäilisin, mutta kyselen sillä että perustuuko tämä seurojen jäsenmääriin vai kisaajiin kuten Ida mainitsee ja onko tämä selkeä indikaattori siitä että harrastajamäärät tippuu? Kun en tiedä, niin sillä kyselen.

Jotenkin minusta tuntuu että valtakunnallinen markkinointi ei näin pienen lajin kohdalla toimi ja siksi en hirveästi noilta SM-kisoiltakaan odota, paikallinen näkyvyys on paljon tärkeämpää ja siinä taas seurojen puuhamiehet on aika tärkeä juttu. Esimerkiksi omassa kunnassa on ollut todella aktiivista tiedotusta paikallislehdissä kahvkauulaurheilusta useamman vuoden ajan, ja siksipä luulen että aika vahva kahvakuulaurheilun asema on päässyt kuntaan muodostumaan. Ja varmaan tässä suhteessa paikallislehdet on iso juttu? Etenkin jos kuulailu keskittyy pikkuseuroihin. Jonkin ison seuran alla tilanne voi olla toinen ja seuran sisäinenkin markkinointi toimii? Mutta tällä hetkellä vaikuttaisi sille että paikallislehdet on paras tapa mennä?

Varmaan harjoittelun monipuolisuus sekä helppous on merkittävin valttikortti markkinoinnissa, toisaalta ajaako se ihmisiä myös pois? Tuo on niin yleinen markkinointi tapa että se kyllä ikävä kyllä kuulostaa kliseeltä.

Kusiko liian tiukka kahvakuulaurheiluun panostaminen nyt sitten viimeinkin kintuille? Eli vetääkö kahvakuulailu enemmän porukkaa? Foorumillahan ei ole ainakaan vuoteen käden vääntöä tässä suhteessa joten oletan että loputkin kahvakuulailijat (=kuntokuulailijat) on ajettu toisille laitumille ja tämä alkaa näkyä kun porukka kuitenkin alunperin hakeutuu lajin pariin kuntoliikuntana? Eli he hakeutuvat kuntokuulailun puoleen eivätkä tästä siirry kahvakuulaurheilun puoleen. Toki selkeyden kannalta näin on parempi, mutta harrastajamäärien kannalta varmaan kuitenkaan ei?

Yksi ehdotus joka itselläni tulee mieleen, lähinnä ehkä enemmänkin teoreettista pohdintaa kuin mikään käytännön asia, on että laji on naisvaltainen. Miksi? Vastausyritys: Laji kuitenkin edelleen mielletään hyvin vahvasti voimailulajiksi, vaikka viimevuosina tiedotus/tietoisuus tässä suhteessa on alkanut korjautua. Naisille taas tämän tyyppinen voimailu on aika yleistä, "en halua isoja lihaksia, haluan kiinteytyä" kuten kuuluisa perustelu menee. Miehet taas ennemmin ohjautuu bodauksen äärelle jos voimanhankinta on mielessä. En tiedä miten iso määrä kestävyysurheluun vetoa tuntevia miehiä ja naisia jää lajin ulkopuolelle, joille laji voisi osoittautua mielenkiintoiseksi kompromissiksi kestävyysurheilun ja voimailun välille. Tämä ainakin asia jota itse saan tolkuttaa kokoajan ihmisille, eli että ei tämä nyt pelkkää voimailua oikeastaan ole vaan ennemminkin kestävyyslaji jossa voimaa tarvitaan.

Toki mitään taikatemppua tuohon ongelmaan ei ole, pitkällä tähtäimellä varmaan ihmiset alkavat ymmärtää mistä on kysymys ja ennakkokäsitykset voimalajista alkaa korjautua. Mikäli laji ei ole kuivahtanut kasaan ennen sitä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Helmi 04, 2016 10:25 am 
Poissa
Hang-around Girevik

Liittynyt: La Heinä 11, 2015 9:50 am
Viestit: 57
Varmaankin juniori toiminta on semmonen asia mihin jokaisessa urheilu lajissa kannattee panostaa.
Sitä kautta tulisi monia hyviä asioita lajin kehitykseen. Onko suomessa miten tähän asiaan suhtauduttu? Youtubesta olen katsellut videoita muutaman muun maan juniori nostajista.
Itsekään en markkinoinnista tajua oikeen mitään, joten heittelen vain jotain ajatuksia ja kyselen enimmäkseen.. Raha varmaankin näyttelee keskeistä osaa tässäkin asiassa..? Tai no riippuu vähän..
Voisiko painonnosto liitto olla tukena tässä? Millähän tavalla esim crossfit on ponnahtanut nuin suosituksi lajiksi suomessakin? No tietenkään ei voida suoraan verrata lajeja tai kehitystä, mutta jotain esimerkkiä saattaisi olla hyvä ottaa..
Millä tavalla ihmiset löysivät silloin lajin pariin, kun harrastaja määrät nousivat?
Täällä meillä päin on kahvakuulaurheilu seurassa melko kalliit jäsenmaksut, 120e puolivuotta. Tämä isoin syy miksi en ole itse vielä ainakaan mennyt mukaan sinne. Mut onneksi täällä kumminki pääsee välissä treenaamaan pienemmän porukan kanssa, missä vetäjänä on kokenut kuulaurheilija.
Vähätuloiselle tuo on iso raha, et ehkä isot jäsenmaksutkin voi jarrutella uusien harrastajien määrää. Tiedän, että monissa muissa seuroissa jäsenmaksut ovat edullisempia.
Mitenhän muissa pohjoismaissa lajin kehitys on edennyt?

Onko kahvakuulaurheilu tullut jäädäkseen suomeen?


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Helmi 04, 2016 1:17 pm 
Poissa
Kaikkien pääkouluttajien äiti

Liittynyt: Ma Syys 23, 2013 4:23 pm
Viestit: 184
Minä teen etenkin kisojen yhteydessä laajaasti töitä kaikkien lähialueiden lehtien kanssa. mm. kun Jani voitti maailmanmestaruuden siitä uutisoitiin: Maaselässä, Selänteessä, Pyhäjärven sanomissa, Kotiseudunsanomissa ja Kalajokilaaksossa. Näiden lehtien yhteispeittoalue yli 20 lähikuntaa.

Paikallisiin lehtiin välit ovat hyvät ja he ovat tutustuneet meidän toimintaan.

Meillä toiminta on jaettu KUNTOkuulaan jossa kahvakuulaurheiluliikkeiden lisäksi tehdään hyvin paljon kaikkea muutakin, kuntokuulan lisäksi on erikseen KISAkuula ryhmä tekniikan (tylsään) jauhamiseen. Kuntokuulan kautta voi siis laskeutua kisakuulan maailmaan.

Mielestäni omalla aktiivisuudella voi pitkästi vaikuttaa miten asiat etenee, esim aloittelevan nostajan täältä foorumilta bongasin naapurikaupungista ja hän on siitä saakka vaimonsa kanssa kulkenut n. 70km päästä meidän sunnuntai reeneihin..

Harrastajamäärissä crosfit on ehkä mediaseksikkäämpi laji, joka tuo jokseenkin samaa fyysistä kidutusfiilistä mitä kahvakuula, ja sen pariin on mukavampi mennä-joskaan ei täällä maalla kyllä niitäkään saleja ole..

Kilpailuissa miesten määrän laskeminen on huono juttu, muistan ekat SM-kisat Laukaassa, kun mestaruussarjassa oli miehiä biathlonissa 32 2 eri painoluokassa!


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Helmi 04, 2016 1:48 pm 
Poissa
Villalangan mitalla

Liittynyt: Ke Loka 02, 2013 8:09 pm
Viestit: 664
Niin, onko kahvakuulaurheilussa mitään mieltä, jos ei kisaaminen tai edes oman tulostason seuraaminen kiinnosta? Pidemmän päälle pelkkä työnnön, tempauksen ja lc:n veivaus on ehkä kuitenkin aika tylsää (niin kuin Marjokin mainitsi :)), jos siinä ei ole mitään ajatusta takana. Ja jos kiinnostuksen kohteena on pelkkä kuntoilu, niin rehellisesti sanottuna hauskempia lajejakin löytyy vaikka kuinka paljon... Tietty monien seurojen yhteistreenit saattavat olla joistakin ihan kuntoilumielessäkin kivoja.

Luulen, että joku mielekäs ja esillä oleva rankkijärjestelmä (niitähän on, mutta ei suomeksi missään oikein helposti saatavilla) voisi innostaa joitakin. Ja siihen ympärille joku systeemi millä niitä rankkeja voisi virallisesti saavuttaa? Lisäksi tietty hyvien kisojen järjestäminen (esim tuo Bolt) on hyvä. Olisi myös hyvä, että monilla olisi olo, että salikisoihin voi tulla, vaikka ei vielä osaisi kaikkea. Kaikenlainen turhanpäiväinen sääntönipotus ja asioiden vaikeaksi tekeminen ei varmasti ainakaan innosta ketään. Vaikka tietty sitten sm-tasolla varmasti on hyvä olla säännöt kunnossa.

Hyvä, jos seurat pystyisivät järjestämään mahdollisimman paljon edullisia alkeiskursseja tai ilmaisia tutustumiskäyntejä treeneihin. Aika nopeasti kuulan nostamisessa pääsee alkuun, kun vähän saa opetusta. Mutta sitten siitä eteenpäin olisi tietty hyvä, jos mielenkiinto lajiin pysyisi. Ja sitä mietin, että pysyykö se, jos ei ole tiedossa mitään hyviä kisoja tai muuta (esim se rankkisysteemi?), joka motivoi erityisesti nostamaan kuulaa?


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Helmi 04, 2016 2:49 pm 
Poissa
Kaikkien pääkouluttajien äiti

Liittynyt: Ma Syys 23, 2013 4:23 pm
Viestit: 184
Suomen cuppia odotettiin ensin kuin kuuta nousevaa, mutta sitten se ei väkeä veränytkään ja kisajärjestäjät ehkä turhautui siihen että kova työ pitää virallisten kisojen eteen tehdä. Miksi edes SE arvoinen kilpailutulos ei kisaajia houkuttanut?


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Helmi 04, 2016 2:55 pm 
Poissa
Kaikkien pääkouluttajien äiti

Liittynyt: Ma Syys 23, 2013 4:23 pm
Viestit: 184
Meillä sanonalehdessä on ollut ihan ostettuna 4s liite, johon kirjoitin seurasta eri kantilta juttuja. Ennen kisoja on tehty fiilistelyhaastatteluja tavoitteista, nykyään ei kisoista ehditä kotiutua kun urheilutoimittajat kyselleet jo fiiliksiä. Jutuissa on avattu niin kuntoilun kun kisaamisen näkökulmaa. Toki meidän alueella kun suurin lähikaupunki on Oulu, niin lehdet ei tavoita hirveän paljoa ihmisiä.. Ilmaisjakelut on paras kanava.

Meillä laaja harrastustausta, työt ja jo aiempi julkisuus auttaa siinä että meidät tunnetaan niin täällä, kuin naapurikunnissa.
Mutta lajille on pitänyt saada ensin se oikean urhelulajin status. Suomen cupissa elokuussa itse kaupunginjohtaja ja sivistystoimenjohtajakin kävivät kisoja seuraamassa. Vuorovaikutusta pitää saada moneen suuntaan. Myönteistä ja hyvää ilmapiiriä pitää ruokkia.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Helmi 04, 2016 4:13 pm 
Poissa
Kaikkien pääkouluttajien äiti

Liittynyt: Ma Syys 23, 2013 4:23 pm
Viestit: 184
Suomen cupin jokainen kisa veti vähän kisaajia, emme olleet poikkeus-uskoakseni siitä syystä enää tälle vuodelle hakijoita ei riittänyt. Mm. Kisakuulien siirtäminen vierumäeltä maksaa hunajaa- vaikka oman seuran kuulatkin saisi tarkkuuspunnita, olisi siinäkin pelko että löytyykö kuulia riittävästi. Cupissa olisi kuitenkin olisi ollut potentiaalia naisten tuplakuulille lajina päästä nostamaan päätään..

Kisajärjestäjiä on vain liian vähän, saa nähdä jäikö ensimmäiset veteraani sm:tkin viimeisiksi


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Helmi 04, 2016 5:58 pm 
Poissa
Ei vain toiminnallista vaan ultratoiminnallista

Liittynyt: Ma Tammi 21, 2008 4:29 pm
Viestit: 1469
Paikkakunta: Oulu
Joo tuo on jännä juttu: kisoja on riitävästi, mutta järjestäjiä liian vähän. Kasaantuu muutamalle.
Hirveästi salikisoja, muttei kansan kokoavia tapahtumia. Vaikea tietysti järkätä, kun historia on mitä on.
Vaikeudethan on ollut olemassa muistaakseni jo ensimmäisistä kansallisista asti.

Miten sais markkinoitua cup-tason kisoja? Se on aika iso kysymys.
Salikisoja on ihan mukavasti, kyllä hommaan pääsee mukaan. Se seuraavan askeleen ottaminen on kai se haaste monelle.

Kalle "i feel your pain" tuosta CoS -hommasta, se oli kuitenkin lähes optimi aikaan järjestetty ja hyvin ennakkomainostettu. Ja vielä riittävän "keskellä" kaikkea, että matkustusallergisetkin pääsee. Jos sekään ei saa liikkeelle, ni mikä sitte...


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Helmi 04, 2016 5:59 pm 
Poissa
Ei vain toiminnallista vaan ultratoiminnallista

Liittynyt: Su Marras 20, 2011 1:11 pm
Viestit: 1994
Onko porukalla yhtään hajua miten SPNL hoitaa painonnoston osalta leiviskänsä, lajin on kuitenkin mediassa niin epäedustettu kuin olla voi. Tuntuu että vaikka kyseessä on olympialaji niin hyvin harva itseasiassa tietää mitä painonnosto on ja miten se eroaa normaalista punttitreenistä. Siihen nähden tuntuu harrastajia ja kisaajia kuitenkin olevan kohtuudella.

Lajit ovat kuitenkin hyvin lähellä toisiaan, mitä nyt suorituskykyvaatimukset ovat kuin yö ja päivä, mutta harjoittelun puitteet on aika pitkälle samat. Kahvakuulaurheilun pitäisi olla kuitenkin monessa suhteessa helpommin lähestyttävä.

Toki painonnostolla on pitkät perinteet ja en tiedä kuinka moni nostaja on lajiin ajautunut juuri ns portti-teorian mukaisesti oman urheilulajin voimatreenien myötä. Tuntuu että voimailupuolella juuri tuo junnuaikojen urheilulajin ohessa tehty voimatreeni on ajanut monia lajin lopettamisen jälkeen punttitreenien pariin. Kahvakuula taas välineenä ei oikein tähän sovellu, kun sille ei vissiin kovin moni valmentaja keksi mitään käyttöä muuta kuin ovistopparina toimimisen. Liian keveä voimatreeneihin ja kestovoimatreeneihin löytyy muitakin konsteja. Levytankoa on aika vaikea korvata voiman hankinnassa (toki onhan noita bodaukseen keskittyviä laitesaleja aika paljon)

Onko sitten niin että kahvakuulailu helppona lajina vetää puoleensa ns sunnuntai liikkujia jotka hakee jotakin trendikästä ja kun kahvakuula ei ole enää trendi niin vaihdetaan lajia. Ja painonnosto tietynlaisena voimaurheilun mestaruussarjana vetää puoleensa hard-core treenaajia joita ei trendit kiinnosta? Eli ehkä se 'koko kansan painonnosto' ei sittenkään toimi.

MarjoN: Juu tuo kuntokuula ja kisakuulan luokittelu saman seuran sisällä on varmaan paras tapa hoitaa homma.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Helmi 04, 2016 6:21 pm 
Poissa
Kaikkien pääkouluttajien äiti

Liittynyt: Ma Syys 23, 2013 4:23 pm
Viestit: 184
Ville O kirjoitti:
Joo tuo on jännä juttu: kisoja on riitävästi, mutta järjestäjiä liian vähän. Kasaantuu muutamalle.
Hirveästi salikisoja, muttei kansan kokoavia tapahtumia. Vaikea tietysti järkätä, kun historia on mitä on.
Vaikeudethan on ollut olemassa muistaakseni jo ensimmäisistä kansallisista asti.

Miten sais markkinoitua cup-tason kisoja? Se on aika iso kysymys.
Salikisoja on ihan mukavasti, kyllä hommaan pääsee mukaan. Se seuraavan askeleen ottaminen on kai se haaste monelle.

Kalle "i feel your pain" tuosta CoS -hommasta, se oli kuitenkin lähes optimi aikaan järjestetty ja hyvin ennakkomainostettu. Ja vielä riittävän "keskellä" kaikkea, että matkustusallergisetkin pääsee. Jos sekään ei saa liikkeelle, ni mikä sitte...Uusia naisnostajiahan lajinpariin minusta on tullut mukavasti ja nytkin SM-kisoissa näytti olevan paljon sellaisia, joita en ole aiemmin koskaan nähnyt/tavannut. Tuomaroimaan lähtiessä se luo pientä jännitystä, mutta se pitää vireessä. Miehiä pitäisi saada innostumaan samoin! Se että Kuntosarja palautettiin oli jo hyvä juttu, koska 24kisaamisen aloittaminen ei lienee kovin monelle mielekästä..Suomi on laaja ja hajallaan oleva maa, sitä sisua vaadittaisiin että homma lähtisi rullaamaan hyvällä powerilla


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Helmi 04, 2016 8:04 pm 
Poissa
Villalangan mitalla

Liittynyt: Ke Loka 02, 2013 8:09 pm
Viestit: 664
pyykkonen kirjoitti:
Ryhdin sunnuntaitreenit tuntuvat kiinnostavan myös kuntoilijoita, vaikka periaatteessa treeni on kisatreeniä. Ei se raja ehkä ihan niin jyrkkä ole. Sain tosin melkein kaikki ilmoittautumaan Bolt-kisoihin, eli lasketaanko ne sen jälkeen kisaajiksi. :)

No, ainakin aktiivisiksi harrastajiksi.. :)

Juu, ja tuosta kahvakuulaurheilu-kuntoilun mielekkyydestä puhuin ihan oman tuntuman mukaan. En siis tiedä mikä muista ihmisistä on mielekästä. On monia muitakin kuntoilumuotoja, jotka tuntuvat itsestä ihan mielettömiltä, mutta monista muista näemmä eivät. :) Onhan kuulassa tosiaan ainakin se hyvä puoli monen muuhun verrattuna, että helposti pystyy kotona harrastamaan.

Noissa cup-kisoissa ainakin itseä häiritsi, että lopullinen pihvi vähän puuttui. Olisi ollut ehkä motivoivampaa, jos olisi tiennyt etukäteen mitä esim. cupin voittaja saa. Näihin kansallisiin kisoihin nostajilta vaaditaan lisenssi ja usein on korkeampi osallistumismaksu, kuin mitä salikisoissa. Ehkä pelkkä mahdollisuus tehdä SE-tuloksia ei riitä saamaan osallistujia paikalle, en tiedä. Olisin kyllä tosin viime vuonnakin kiertänyt kaikki cup-kisat, jos ei olisi tullut muita esteitä.

Harmi sitten ettei tälle vuodelle tullut enää edes sitä cuppia. Kisatilanne on vähän surkea esimerkiksi niiden naisten osalta, jotka eivät halua vain temmata. Muutenkin tuntuu, että tempausta aika vahvasti yritetään myydä ainoana oikeasti arvostettavana lajina naisille, koska kv-arvokisoissakin joidenkin sovinistien mielestä naisille on sopivaa vain temmata. Mutta toisaalta, niin kuin joku tässä ketjussa mainitsikin, niin uusiakin naiskilpailijoita on aika hyvin tuntunut tulevan mukaan. Eli ehkä olen yksin tämän murheeni kanssa, joka siis sinäänsä olisi lajin kannalta hyvä asia. :)

Miehiä on tosiaan aika vähän ollut mukana, aikaisemmin taisi olla sukupuolijakauma toiseen suuntaan. Mistäköhän sitten johtuu.

Ja kun ketju tosiaan koski markkinointia, niin lisäisin vielä, että ainakin itseä kiinnostaisi ensiksi selvittää, miksi porukka lopettaa. Sitten kun syyt olisi selvillä ja tilanne mahdollisesti korjattu, pohtisin miten saadaan lisää porukkaa. Mahdollisesti viallista "tuotetta" on ainakin omasta mielestä huono markkinoida.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Helmi 04, 2016 8:49 pm 
Poissa
Kaikkien pääkouluttajien äiti

Liittynyt: Ma Syys 28, 2015 7:19 am
Viestit: 168
Mietin, että onkohan harrastajien/kilpailijoiden määrästä tehty mitään kansainvälistä tutkimusta tai tilastoa mahdollisesti vaikka jonku kv. lajiliiton toimesta?
Olisi mielenkiintoista katsoa kokonaismäärää ja suhteuttaa siihen eri maiden kehitystä.

Ehkä sieltä löytyy maita, joissa on ollut kestävää kasvua ja voisi miettiä miten siellä on asioita viety eteenpäin.
Luulisi myös, että USA:ssa on lajia on ainakin yritetty markkinoida vaikka miten, liekö sitten ollut menestystä on eri juttu.

_________________
Es ist immer zu früh, um aufzugeben.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Helmi 05, 2016 8:56 am 
Poissa
Hang-around Girevik

Liittynyt: La Heinä 11, 2015 9:50 am
Viestit: 57
[quote="pyykkonen"]Muutamia kommentteja aikaisemmissa viesteissä mainittuihin juttuihin.

Lepa:
Junioripuolelle uuden lajin murtautuminen on osoittautunut hankalaksi. Se mitä olen Hyvinkäällä yrittänyt on markkinoida meidän treenejä a) sopivana oheislajina muiden lajin harrastajille ja b) siirtymänä voimaharjoitteluun. Pirun mustasukkaisia ovat muuten muiden lajien seurat omista harrastajistaan.


Hieno homma, että teillä siellä ryhdissä on kumminkin junnu toimintaa.
Jos kahvakuulaurheilun halutaan säilyvän suomessa, niin kyl juniori toiminnan kautta saa hyviä nostajia ja kehitystä lajille.. Näin ainakin itse ajattelen..
Mites tuo valiokunnan toimintasuunnitelma on käytänössä toteutunut? Siinä kumminkin on ihan hyviä asioita.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Helmi 05, 2016 9:03 am 
Poissa
Hang-around Girevik

Liittynyt: La Heinä 11, 2015 9:50 am
Viestit: 57
Niin ja mikähän silloin huippuvuosina toi lajin pariin harrastajia enemmän? Oliko se sitten vaan joku kahvakuula buumi vai tehtiinkö silloin jotain, joka herätti ihmisten kiinnostuksen?
Olisiko ihmisillä kuitenkin liian kapea ja tylsä kuva kahvakuulaurheilusta? Onko sitä osattu markkinoida ihan oikeana ja urheilu lajina ja jos ihmisillä on kuva, että homma on vain jotain keski-ikäisten ja vanhempien ihmisten jumppaa, kun eivät jaksa nostella raskaampia painoja. Aloin vain miettimään, että miksi nuoret ja nuoret aikuset eivät niinkään ole lajin pariin löytäneet..? Itse tuppaan monesti innostumaan ja pitämään asioista, mistä valta virta omanikäisistä ei välttämättä :) Ja siis jos, kumminkin muissa pohjoismaissakin on harrastajien parissa nuorta urheilullista väkeä. Venäjästä ja muista maista missä lajilla on pitemmät perinteet puhumattakaan.
Eli ehkä lajin monipuolisia ominaisuuksia olis hyvä tuoda esille, ja varmaan on kyllä tuotukin.


Minusta, se on myös hyvä juttu, että laji on levinnyt eri puolille suomea, eikä vain etelä-suomeen. Ja että kilpailu ja leiri toimintaakin on pohjoisessakin päin. Tietty siinä voi olla omat haasteensakin välimatkojen vuoksi, mutta onhan se hyvä, että eri puolilla suomea on lajiin perehtyneitä seuroja. Toki varmaan semmosiakin alueita löytyy missä ei ole toimintaa..


Viimeksi muokannut Lepa89 päivämäärä Pe Helmi 05, 2016 9:30 am, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 38 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com