Kahvakuulaurheilu.net

Keskustelufoorumi
Tänään on Ma Heinä 06, 2020 10:43 pm

Kaikki ajat ovat UTC
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: Ke Elo 11, 2010 1:41 pm 
Poissa
Lujaterässydän

Liittynyt: Su Helmi 07, 2010 1:58 pm
Viestit: 232
Paikkakunta: Kahvimaa
Hei, sain anoppini varovaisesti kiinnostumaan kahvakuulista, joten hän saa käyttöönsä tarpeettomiksi jääneet 8kg ja 12kg kolmiokahvalliset kuulani sekä 4-kiloiset lelut kun en tee niillä enää edes mobbausta. Kysymys kuuluukin, minkälaisia liikkeitä 56-vuotiaalle, jonkin verran ylipainoiselle naiselle voi mielestänne neuvoa? Hieman on kuulemma ollut polvivaivoja, joten se täytyy ottaa huomioon. Muuten liikuntaharrastukset ovat hyötyliikuntaa omakotitalossa, sauvakävely, kevyt mutta säännöllinen aamujumppa. Painoharjoittelua hän ei ole harrastanut.

Ajattelin ainakin että seuraavat liikkeet voisivat hänelle sopia (satunnainen järjestys):

heilautus 1 ja 2 kädellä
punnerrus 4-kiloisilla, kenties jopa vauhtipunnerruksena ja pikkuhiljaa isompi paino
vartalonkierrot seisten/istualleen kuula painona
under the leg pass
pystysoutu(kyykky) ja kulmasoutu etunojassa
miksei rinnallevetokin
kehonpainokyykyt jos polvi antaa myöten
SJMV
hengitysharjoitukset
hiihtoliike (edes niillä 4-kiloisilla)

Perussääntönä rauhallinen harjoittelutahti, harjoittelun kesto lämmittelyineen esim. 20-40 min.

Mutta kun en osaa yhtään asettaa itseäni vanhemman henkilön asemaan harjoittelumielessä enkä myöskään haluaisi ottaa vastuuta siitä että hänellä hajoaa paikat huonosta opastuksesta, niin kaikki vinkit otetaan kiitollisina vastaan.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ke Elo 11, 2010 3:10 pm 
Poissa
Normal Strength Level

Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 9:03 am
Viestit: 1687
Hyvinhän noilla alkuun pääsee ja lisää pystyy tekemään kunnon ja taidon parantuessa. Aika vaikea kuitenkin on mitään ohjelmaa alkaa tekemään, kun ei ole koskaan tavannut eikä nähnyt "livenä"" että mikä se fysiikka ja taitotaso oikeasti on. Pikku hiljaa alkuun sellaisilla seteillä että tuntuu vielä mukavalta. Pikku hiljaa se volyymi siitä sitten kasvaa. Heilurit, rivet, työnnöt ja jopa tempaukset ja kaikki variaatiot ovat ihan toimivia liikkeitä. Pikku hengästymiseen aluksi ja siitä sitten eteen päin. Alkuun mieluummin kevyellä kuulalla ja sitä kautta sitten paljon toistoja. Sitten vähän kerrallaan isompaan. :twisted:


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Elo 22, 2010 9:26 am 
Poissa
Lujaterässydän

Liittynyt: Su Helmi 07, 2010 1:58 pm
Viestit: 232
Paikkakunta: Kahvimaa
Niinhän se on, että ohjelmavinkkejä on vaikea antaa tuntemattomalle. Mutta ainakin heilautuksia hän on alkanut tehdä sauvakävelylenkkien päälle, haastetta tuo kuulemma se että alkaa heti läähättämään.. Pitää vain tsempata että siitä se lähtee pikkuhiljaa 8)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Elo 22, 2010 5:21 pm 
Poissa
Himotyöntäjä
Avatar

Liittynyt: La Joulu 29, 2007 8:09 am
Viestit: 1462
Paikkakunta: Turku
Mä kuulun tietysti ajattelutavoiltani marginaaliin useammassa kuin yhdessä suhteessa, mutta mun mielestä naisten ja eritoten iäkkäämpien naisten ongelma on vastuksen vältteleminen tekosyyllä millä tahansa. :D

Tiedän, että kärjistän, mutta teen sen tarkoituksella herättääkseni ajatuksia.

Kokemukseni kuulakouluttajana ei ole kovin suuri, mutta muutaman viimeaikojen kokemuksen nojalla sanoisin, että opeta kolme liikettä kolmenkymmenen sijaan ja alusta alkaen isolla painolla.

Annoin viime viikolla privaattitunnin noin kolmekymppiselle naiselle työpaikan salilla, missä on 12-16-20 lujateräskuula parit. Oppilas oli tullessaan sitä mieltä, ettei voi tehdä mitään kun ei täällä ole "kaseja". Opetin heilurin, rinnallevedon ja punnerruksen. Päädyin opettamaan kahden käden heilurin kaksikymppisellä, kun kevyemmillä se ei mennyt oikein, rinnallevedossa ja punnerruksessakin tehtiin kuudellatoista, jotta tietyt seikat menisi perille (vielä kuudellatoistakaan ei työnnön allemeno onnistunut, siksi tyydyttiin vauhtipunnerrukseen).

Toinen esimerkki oli GS Liedon ulkotreeneistä toissa viikolta, parikymmentä ihmistä paikalla, joista valtaosa "treenasi" niin kevyellä kuulalla, että oli varaa tehdä perusliikkeetkin ihan päin h**vettiä ja tunnin lopussa ei ollut edes hiki. Sitten piti vetäjän keksiä vaikka minkälaisia hiihtoliikkeitä, että niillä "tyhjänheiluttajilla" olisi jotain tekemistä.

Naiset kantaa mukisematta kaksikymmentäkiloisen lapsen sänkyyn yläkertaan jos se on vaikka kipeä ja nukahtanut sohvalle, kaupasta kannetaan kaksi viisitoistakiloista muovikassia autoon/bussiin, käsilaukkukin on varmaan jo nelikiloinen jne. Ja sitten kun treenataan, niin jotenkin se neljä kiloa kuulostaa ihan hyvältä.

Älkää nyt ihan niin helpolla itseänne päästäkö, teissä on voimaa vaikka kuinka, kun vaan uskoo sen, että treenissä saa joskus pinnistellä kovaakin, saa oikeasti väsyä ja se kun nainen ponnistaa voimansa äärimmilleen ja saa ison painon liikkeelle on todella paljon seksikkäämpää kuin se että pystyy lukemaan samalla kun treenaa.

Tähän loppu vuodatus, tämä ei ollut suunnattu mitenkään ihan asiallisen kysymyksen esittäjälle, purinpahan vain turhautumista :D

_________________
The light that burns twice as bright burns half as long. (Eldon Tyrell, Bladerunner)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Elo 22, 2010 5:56 pm 
Poissa
Kahvakuula-aktivisti ja -ohjaaja
Avatar

Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 8:50 am
Viestit: 12432
Paikkakunta: Hyvinkää, Finland
Kun vedin viimeksi Hyvinkäällä leirin, eli keväällä, siellä oli kahta koulukuntaa. Toinen oli liikunnan ammattilainen, joka oli sitä mieltä "ettei ne mummot ikinä opi näitä liikkeitä". Toinen oli sitten liikunnanohjaaja toisesta kaupungista, jonka ryhmässä kävi mm. eräs 70 -vuotias daami tekemässä ihan oikeilla painoilla näitä liikkeitä.

Olen Heikin kanssa ihan samaa mieltä noista pointeista. Kuulan nostelu on sama juttu kuin mikä tahansa fyysisen työn tekeminen. Jostain pitää aloittaa mutta yleensä alun jälkeen pystyy tekemään aika paljon enemmän kuin aluksi.

_________________
Totuus löytyy raudasta - blogi | Totuus löytyy raudasta FB | Hakalanmäen Ryhti - kahvakuulaseura Hyvinkäällä | Omat ennätykset

Lainaa:
"Jos haluat sielunrauhaa ja mielihyvää, usko. Jos haluat omistautua totuudelle, kysy." -F.N.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Elo 23, 2010 8:38 pm 
Poissa
Himotempaaja
Avatar

Liittynyt: Pe Heinä 25, 2008 12:49 pm
Viestit: 1702
Paikkakunta: Lieto
Pakko kompata edellisiä...

Olen nyt ollut kolmesti ulkotreeneissä painona 8kg kuula. Se on kevyt jopa naiselle joka on yhdeksännellä kuulla raskaana.
Myös liikuntaa harrastamaton anoppini (66v.) treenasi 8kg:n kuulalla, jonka vaihtoi kevyempään vasta treenin lopussa.
En siis näe syytä aloittaa 8kg kevyemmällä kuulalla. Ja nuorelle tavallisen peruskunnon omaavalle naiselle 12kg on ihan hyvä aloituspaino.
Ainahan voi lopettaa setin "kesken", jos ei ihan oikeasti enempää mene. Parempi niin, kuin että heiluu liian kevyen painon kanssa, mikä ei sitten tuntunut missään. :roll:


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ma Elo 23, 2010 10:02 pm 
Poissa
Ei vain toiminnallista vaan ultratoiminnallista
Avatar

Liittynyt: Pe Touko 02, 2008 12:30 pm
Viestit: 1517
Paikkakunta: Helsinki
Tämä ei nyt niinkään alkuperäiseen kysymykseen vaan ihan noin yleisenä pohtimisena. Yksi mitä en naisten treeneissä oikein ymmärrä on kahden kuulan liikkeiden välttely.

Itsellä ei nyt onnistu treenit yhden painavamman kuulan kanssa, mutta kun on perusliikkeet jotakuinkin hallinnassa, niin kierrän tuon ongelman sillä, että treenaan paljolti kahden käden liikkeitä. Kun ei olkapäät kestä yhtä 16 kg kuulaa, niin otan sitten työntöön ja LC:hen kasin, kympin tai jopa kaksitoistakiloisen kumpaankin käteen. Olkapäät pääsee helpommalla, mutta muu osa kehosta saa enempi vastusta.

Kahden käden tempauksesta nyt puhumattakaan. Se tosin on itselle sen verran haastava ja todella kokonaisvaltainen liike, että siihen en uskalla ottaa kaseja enempää tai muuten tuntuu siltä, että kuulat vie nostajaa, eikä nostaja kuulia :lol:

Eli mun mielestä voisi opetella yhdellä kuulalla perustekniikat ja sitten rohkeasti kokeilla kahdellakin, jos ei yksi isompi kuula tunnu hyvältä ratkaisulta. Ja tulee vähän vaihteluakin treeniin. Ja tekniikasta kiinnostuneille nuo kahden käden liikkeet avaa ihan uuden ulottuvuuden. Ei se kahden käden työntö mikään miesten yksinoikeus ole :idea:

_________________
Kukaan ei ole hyödytön, aina voi olla edes huonona esimerkkinä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ti Elo 24, 2010 7:20 am 
Poissa
Funktionaalisuuden ruumiillistuma
Avatar

Liittynyt: Pe Heinä 30, 2010 9:31 pm
Viestit: 139
Kahdella kuulalla harjoittelu kuulostaa ihan mielenkiintoiselta, kunhan ensin on yhdellä kädellä kunnolla hallinnassa. :)

Ja minäkin olen sen 8 kg:n kuulan kannalla. Eihän sillä tietenkään aluksi tarvitse kaikkea tehdä vaan lähtee liikkeelle helpoista jutuista.

_________________
24 Blogi


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ti Elo 24, 2010 12:15 pm 
Poissa
Himotyöntäjä
Avatar

Liittynyt: Pe Syys 04, 2009 2:40 pm
Viestit: 2024
Paikkakunta: Turku
Outi kirjoitti:
Kahdella kuulalla harjoittelu kuulostaa ihan mielenkiintoiselta, kunhan ensin on yhdellä kädellä kunnolla hallinnassa.

Mulle oli alkuun helpompi tehdä kahdella kuulalla kuin yhdellä. Silloin saa tehdä symmetrisesti... :)

_________________
Jos treenataan, treenataan täysii!


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Ti Elo 24, 2010 2:39 pm 
Poissa
Ei vain toiminnallista vaan ultratoiminnallista
Avatar

Liittynyt: Pe Touko 02, 2008 12:30 pm
Viestit: 1517
Paikkakunta: Helsinki
Rouva kirjoitti:
Outi kirjoitti:
Kahdella kuulalla harjoittelu kuulostaa ihan mielenkiintoiselta, kunhan ensin on yhdellä kädellä kunnolla hallinnassa.

Mulle oli alkuun helpompi tehdä kahdella kuulalla kuin yhdellä. Silloin saa tehdä symmetrisesti... :)


Mä "pelkäsin" pitkään kokeilla kahdella kuulalla, mutta heti kun uskalsin kokeilla, niin huomasin, että täähän on ihan just mun juttu. Just tuo symmetrisyys tekee siitä minulle ehkä jopa helpomman hahmottaa kuin yhden käden liikkeet. 8)

_________________
Kukaan ei ole hyödytön, aina voi olla edes huonona esimerkkinä.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com