Kahvakuulaurheilu.net
http://www.kahvakuulaurheilu.net/forum/

Mistä vapaaehtoisia kisatapahtumiin
http://www.kahvakuulaurheilu.net/forum/viewtopic.php?f=48&t=5526
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  AnttiV [ Ma Maalis 14, 2016 4:58 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Mistä vapaaehtoisia kisatapahtumiin

Boltissa lintsasin itse tuomaroinnista, kun tuntui pyörivän suurelta osin ei-kisaajien voimin, varsinkin vajaat erät. Kun tuomarointivuoroja ei ollut ennalta sovittu, niin noin nyt kävi.

Jatkossa minusta salikisoissa voidaan mennä niin, että kisaajat tuomaroivat, mutta tuomarointilistat pitää olla tehty etukäteen. Kisakuumeessa on vaikea muuten spontaanisti tuomaroida. Tai siis sopia tuomaroinnista sen hässäkän keskellä, kun jonkinlaista lämpöäkin pitäisi ylläpitää ja suunnitella vuorot sen mukaan.

Muihin järjestelytehtäviin en osaa ratkaisua neuvoa. Yleisesti ottaen minusta salikisoissa ei kaiken tarvitse olla hirveän teknistä. Pärjätään sitä ilman striimauksia ja muita vimpan päälle hienouksia. Noin saadaan kynnys järjestää kisoja laskemaan.

Kirjoittaja:  Mistake [ Ma Maalis 14, 2016 5:41 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Mistä vapaaehtoisia kisatapahtumiin

Yleisurheilun puolella täällä on ihan sama ongelma. Samat tietyt henkilöt ovat aina töissä ja uusia on vain vaikea saada mukaan. Vanhoistakin porukkaa jää pois kun kuormittaa aivan liikaa. Itsekin olen ollut monessa mukana pienestä asti ja kyllä nuita vapaaehtois juttuja on vain vähentänyt juurikin sen takia kun niitä on liikaa ja ei niihin vain riitä porukkaa. Olen itsekin vähentänyt rankasti mihin enää lähden kahvakuulan ulkopuolella.

Mikä siihen sitten voi olla syynä ? Ei mitään hajua. Kiire on ainakin yksi selitys tietenkin ja perheessä voi olla monta lasta jotka harrastaa erilajeja niin on siinä vaikea sitten joka paikkaan keretä.

Puhdas raha houkuttaa vain "talkoo" ihmisiä mukaan, mutta sitten hommat menee aina liian kalliiksi järjestää.

Omalla kohdalla siis syy on kerta kaikkiaan ajan puute. Olen jo siitä saanut kuulla kun en tee niin paljoa talkoo juttuja enää muissa lajeissa, mutta pakko vain rajata asioita.

Meillä on saatu kisoihin hyvin työntekijöitä ainakin tähän asti. Tosin ei kisoihin ole ollut tunkuakaan niin ei paljoa ole vaatinut.

Kirjoittaja:  MarjoN [ Ma Maalis 14, 2016 6:11 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Mistä vapaaehtoisia kisatapahtumiin

lahjonta, kiristys ja uhkailu :D No ei vaine, suomencuppiin tuomareita oli tulossa melkein tunguksi asti, porkkanaksi asetin edullisemman osallistumismaksun ja keittelin huolella tuhdin jauhelihakeiton.
Olen itse ollut paljon jyrsijänäyttelyissä talkoolaisena ja niistä nimenomaan lämminruoka jäi usein mieleen hyvällä.
Nykypäivän elämänmeno on mennyt semmoiseksi, että talkoolaisperinne on kadonnut ja kuollut, mutta omalta osaltani haluan pienesti porukkaa muistaa, vaikkei rahkeita km-korvauksiin olekkaan.

Kirjoittaja:  SannaL [ Ma Maalis 14, 2016 7:34 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Mistä vapaaehtoisia kisatapahtumiin

Mun kohdalla usein ongelmana on juuri tuo matka. Varsinkin jos en itse kilpaile ko. kisassa, niin ei kauheasti houkuta lähteä puolta Suomea matkustamaan tuomaroinnin tai muun talkoilun vuoksi. Tosin, jos osallistun kilpailijana, usein tarjoudun myös tuomariksi, varsinkin jos sitä järjestäjä erikseen pyytää. Joskus olen jättänyt tarjoutumatta olettaen, että ei tarvita.

Kirjoittaja:  Ida [ Ti Maalis 15, 2016 7:40 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Mistä vapaaehtoisia kisatapahtumiin

Yleisesti ottaen olisi varmaan hyvä arvostaa tuomareita enemmän. Tuomari on kuitenkin olennainen osa kisasuoritusta nostajan lisäksi. Olisi hienoa, jos joka vuosi voitaisiin palkita "vuoden tuomari" samaan tyyliin kuin vuoden nostajatkin palkitaan. Vaikka edes jotenkin symbolisesti.

Lisäksi voisi vaikka olla jossakin (kisatietokannassa?) esillä tuomarien tuomaroitujen erien lukumäärä ja jakaa tuomarirankkiarvonimiä tämän lukumäärän perusteella (50-100-250?). Vaikka candidate master judge, master judge, honored master judge jne. :D

Nämä tuli mieleen, että kannustaisikohan tuomarointiin. Itsestä tuomarointi on niin kamalaa ja vaikeaa, etten ole lähtenyt puuhaan kuin pari kertaa pakottavasta velvollisuuden tunteesta. [smilie=14.gif]

Kirjoittaja:  MarjoN [ Ti Maalis 15, 2016 8:58 pm ]
Viestin otsikko:  Re: Mistä vapaaehtoisia kisatapahtumiin

Tuo oli Ida minusta hyvä ajatus! tuomarisysteemi toivottavasti kehitellään sähköiseen muotoon, koska nykyinen korttihomma ei oikein pelaa-kun kortit on itse kullakin hukassa tai pesty.. samalla onnistuisi tuo ajatuksesikin

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/