Kahvakuulaurheilu.net

Keskustelufoorumi
Tänään on To Huhti 18, 2024 11:19 pm

Kaikki ajat ovat UTC




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 15 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: To Marras 08, 2012 4:17 pm 
Poissa
Spartalainen asenne kahvaan

Liittynyt: Ma Heinä 25, 2011 8:23 am
Viestit: 315
En tiedä vastaako kysymykseen, mutta mulle se perusidea on, että pystyy treenaamaan kunnolla kotona ilman miljoonan punttivehkeitä.

Kisaaminen sitten lähinnä auttaa motivaation säilymisessä :)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Marras 08, 2012 5:07 pm 
Poissa
Ei vain toiminnallista vaan ultratoiminnallista

Liittynyt: Su Marras 20, 2011 1:11 pm
Viestit: 1994
Lähestyn asiaa GS:n näkökulmasta:

Kestävyysharjoittelua perustuen kestävyysharjoittelun yleisiin periaatteisiin. 80% matalatehoista peruskestävyyttä, 20% tehoja painottuen ehkä enemmän maksimikestävyyden puolella kuin vauhtikestävyyden puolelle. Yksi ylipitkä 90-180 minuuttinen matalatehoinenharjoitus ainakin kahden viikon välein. Nyrkki sääntönä kai voisi pitää että kaksi tehokasta harjoitusta viikossa ja loput peruskestävyyttä. Sitten voimaharjoitukset erikseen. Ylipitkä harjoitus luokitellaan tehokkaaksi harjoitukseksi, vaikka tehot matalia onkin. Eli aerobista koneistoa hiotaa kokoajan parempaan kuntoon ja aika ajoin piikkaillaan anaerobista puolta.

Näkemykseni perustuu 10 minuutin suoritusaikaan. Jo 2-4 minuuttia kestävän kisasuoritteen tekevät kestävyysurheilijat tekee treeninsä tuolla perusajatuksella. Ja parastahan olisi jos mahdollisimman paljon voisi tehdä kahvakuulalla kisaliikkeitä, jolloin saadaan hirvittävät määrät toistoja ja sitä kautta automaatiota ja tekniikkakin kehittyy lähes itsestään. Toki moitakin liikkeitä sekä liikuntamuotoja sitten monipuolistamaan harjoittelua, GS on kuitenkin luullakseni sen verran rasittava laji että etenkin peruskestävyysharjoittelua on tehtävä korvaavin tavoin ja toisaalta voimaa ja lihasmassaa olisi toivottavaa olla suojaamassa niveliä. Ellei ole luut rautaa ja jänteet vaijeria, sekä lihakset hyrdauliikkaa... Tai jotakin.

En tiedä miten ja millaista se wanhojen kahvakuulailijoiden oma treeni on ollut, ei tuo venäjä oikein suju. Eli en osaa sanoa jotta mikä on uutta ja mikä on wanhaa ja mikä on hyvää ja mikä huonoa. Sitä paitsi eikös GS:ssä ole tullut suurimmat edistsaskeleet 2000-luvulla kun ennätyksiä on mennyt rikki läjä päin ja ilmeisesti Venäjällä esim 'Master of Sports'-tason tekijät ovat vasta 2000-luvulla kyenneet viemään sarjat loppuun kun 90-luvulla aika monella vielä tipahti kuulat alas. Tai näin muistelen lukeneeni.

Mutta paskat minulla riitä kompetenssi väittämään mitään, kunhan läpyttelen näppäimistöä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Marras 08, 2012 5:46 pm 
Poissa
Satku
Avatar

Liittynyt: Su Tammi 27, 2008 6:05 pm
Viestit: 4324
Paikkakunta: Kuusamo
Taloudellinen tekniikka jossa aktiivinen ja passiivinen(lepo) vuorottelevat.
Kestävyys maustettuna sopivasti voimalla, vaihtikestävyydellä ja max kestävyydellä.
Minulle suuri oivallus ehkä löytymässä lepovaiheen löytymiseen tempaukseen. Pitkien hidas tempoisten tempaus settien myötä vaikutus otekestävyyteen oleellinen. Katsotaan talsissa kerkiääkö adaptoitua vielä.
En tarkoita että parhammillaan oltaisi pitkiä aikoja esim räkkiasennoissa vaan tekniikan ja nopeuden/temmon kehittyessä hermostomme rekisteröisi muuttuvan kehon asennon, lihas/fasciat ketjujen jännitteen muuttumisen aktiivisen vaiheen ns vastakkaselle puolelle. Se riittävä aika voi olla sekunnin osanen kun se on optimaalinen.

_________________
Kev:n treenit ke ja su klo18-19 yu-kentällä

Osteopaatillekko ?
http://www.suomenosteopaattiliitto.fi


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Marras 08, 2012 6:02 pm 
Poissa
Lujaterässydän
Avatar

Liittynyt: Ti Loka 27, 2009 8:39 pm
Viestit: 234
Monipuolinen kuntoilu/urheiluväline. Tehokas väline fyysisen kunnon sekä aerobisen kunnon että lihaskunnon kehittämiseen. Perusliikkeissä mielestäni koko kuulailun idea. Wanha katu-uskottavuus oli kova juttu silloin kun kuulailu oli maassa vielä tuoretta, ja väline ansaitsee sellaisen maineen, ei sitä mainetta joka sillä nykyään on.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Marras 08, 2012 6:25 pm 
Poissa
Site Admin
Avatar

Liittynyt: Su Tammi 16, 2011 9:22 pm
Viestit: 2523
Paikkakunta: Espoo
Mulle henk.koht. kyseessä on väline joka haastaa oppimaan ja kehittymään, myös henkisesti, samalla kun fysiikka menee siihen suuntaan kuin olen sen aina halunnut menevän.

Omaa tapaani käyttää välinettä markkinoin myös harjoitusmuotona joka sopii kiireisille, laiskoille ja mukavauudenhaluisille, sillä se mahdollistaa yksittäisen harjoituksen kehittävän montaa eri osa-aluetta ja kehityksen seurannan, joka itsessään jo tekee harjoittelusta motivoivaa.

_________________
aka traanitapiiri
Valiokunta | Koti | Kuulasauna | Katsoo ne jotkut golfiakin


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Marras 08, 2012 6:46 pm 
Poissa
Funktionaalisuuden ruumiillistuma

Liittynyt: Su Syys 11, 2011 8:00 pm
Viestit: 133
Todella mielenkiintoinen ja varmaan tarpeellinen ketju. Näkemystä ja miellipidettä on todella laajalla skaalalla, eikä mikään niistä vrmasti ole "väärä". Jos miettii kuulailua kilpailumuotona, voi vain kuvitella miten hämmentävä käsite on kahvakuulaurheilu jos ei ole mitään tuntumaa tosiasioihin.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Marras 08, 2012 7:01 pm 
Poissa
Ei vain toiminnallista vaan ultratoiminnallista
Avatar

Liittynyt: Ke Loka 08, 2008 1:16 pm
Viestit: 2501
Pari ensimmäistä vuotta pidin kahvakuulaa ihmevälineenä. Nyt tuntuu, että se pitää useita perusominaisuuksia siedettävällä tasolla, muttei mitään kovin erinomaisena. Teoriassa hirveän raskailla kuulilla voisi treenata puhdasta voimaa ja hirveän pitkillä "kuulalenkeillä" peruskestävyyttä, mutta käytännössä varsinkin normi GS treeni kehittää vain GS-kuntoa.

Hyvää kuulassa on se, että sillä on kivaa treenata, joskin muutakin välillä kaipaa. Huonoa on, että yksipuolinen GS-treeni aiheuttaa helposti vaivoja.

Tältä tuntuu nyt, parin vuoden päästä voin olla taas eri mieltä. :wink:

_________________
Näin käy kun saku ottaa liikaa punttia:
https://youtu.be/qBt3kk1pNTk

Myrskylän mies jyrää:
https://youtu.be/1H_JzBVqkuI


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Marras 08, 2012 7:10 pm 
Poissa
Funktionaalisuuden ruumiillistuma

Liittynyt: Su Syys 11, 2011 8:00 pm
Viestit: 133
Olen AnttiV:n kanssa samoilla linjoilla siinä että kuulailu on spesifi laji. Tehokas tapa kehittyä paremmaksi gireviikiksi. :)

Muille tavoitteille löytyy paremmat metodit.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: To Marras 08, 2012 9:57 pm 
Poissa
Mobilisaation Mestari ja IMALS
Avatar

Liittynyt: Ti Joulu 04, 2007 4:16 pm
Viestit: 4445
GS on specifi laji ,niin kuin muutkin lajit :idea: Kuulalla voi kehittää: voimaa,kuntoa,nopeutta,kestävyyttä,tasapainoa,liikkuvuutta ym( Igor Morozovin kommentti)
Parhaimmillaan se on ballistisissa liikkeissä :idea: Ja hyvä kehittäessä kestovoimaa :idea:
Max voiman kehittämisessä paremmat tulokset saa levytangolla. Kestävyyttä ehkä juoksemalla,mutta itselläni se ärsyttää polvea joten kuula siinä mulle parempi :idea: (eikä tarvitse säävarausta)
Mielestäni kuula on hyvä yleisväline sen monipuolisuuden takia :idea: Aijemmin kävin lenkillä,punttisalilla,löin-potkin säkkiä jne. Nykyisin homma hoituu autotallissa kuulilla :mrgreen:

_________________
"Lifting to much weight, no speed, useless prick!"


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Marras 09, 2012 7:44 am 
Poissa
Satku
Avatar

Liittynyt: Su Tammi 27, 2008 6:05 pm
Viestit: 4324
Paikkakunta: Kuusamo
^nään loukkaantumis alttiuden(riski kylläkin pieni) niin että ne ihmiset ilman kuulaa olisivat vieläkin hankalammassa tilanteessa.
Kahvakuula nyt sattuu olemaan se harrastus/kuntoilumuoto jonka kautta päästään ns pelikentille.
Nuorempana kun harrastus alkanut niin silloin ei tehdä asioita niin vaikeaksi, luovuus saa oikeutetun paikan, bodymind toimii.
Yllättävän usein loukkaantumis riskin altistaja tulee harrastuksen ulkopuolelta.
Oma lukunsa sitten on nämä himoliikkujat jotka käyttävät eri välineitä saamaan itsensä ylirasitus ja vaurio tilaan. Mutta näillähän ei ole mitään terveyden kanssa tekemistä :)

_________________
Kev:n treenit ke ja su klo18-19 yu-kentällä

Osteopaatillekko ?
http://www.suomenosteopaattiliitto.fi


Viimeksi muokannut simo k päivämäärä Pe Marras 09, 2012 7:55 am, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Marras 09, 2012 7:46 am 
Poissa
Ei vain toiminnallista vaan ultratoiminnallista
Avatar

Liittynyt: To Joulu 30, 2010 12:11 pm
Viestit: 956
Paikkakunta: Kotka
Aika samoilla linjoilla monen kanssa eli hyvä väline monipuoliseen harjoitteluun, joka omasta mielestä sopii erittäin hyvin nimenomaan kuntoilijalle.

Voimatreenit tietty parempi tehdä tangolla, mutta tässä varmaan monelta perusharrastajalta puuttuu se into ja halu alkaa opettelemaan kunnolla liikkeet ja sit kun ei opettele...enkä tarkoita, että kuulaliikkeet olis sinällään ehkä helpompia tai vähemmän "vaarallisia" väärin tehtynä, mutta kuulien kanssa on varmaan monen helpompi alkaa pelaamaan myös pienillä kuulilla ja sitä kautta sitten siirtyä isompiin murkuloihinkin.

Uskallan väittää, että aika monelle äijälle on vaan pirun kova kynnys lähteä opettelemaan tankoliikkeitä tangolla tai jollain tosi pienillä painoilla. Tyhmää, mutta näin se vaan tuntuu menevän...

Kuula on myös erittäin kompakti koonsa puolesta, helppo ottaa minne vai mukaansa ja yhdistettynä omaan kehoon, kulkee se "minikuntosali" helposti mukana lähes mihin tahansa ja treeni onnistuu koska vain. Tarvii vain sen pari-kolme neliötä tilaa ja tahdon:)

Yleisesti nykyään tosin vähän tuntuu, että kuulailua moni äijä pitää naisten juttuna, ilmeisesti laji on mennyt sen verran mainstreamiksi, koska aiemminhan se oli sitä mystistä kamppailupuolen ihmisten yms. touhuamaa überrankkaa ja coolia touhua.
Mukava on toki havaita, että n.99 prossaa uusista miehistä ketä tulee kokeilemaan, toteaa yleensä tunnin päätteeksi, että ei tää ihan "naisten touhua" olekaan:=D

Itselle kuula on tosiaan yksi väline, ehkä toki se pääväline tällä hetkellä, mutta ohessa tulee tehtyä paljon kehonpainoliikkeitä sekä käytettyä muitakin hilavitkuttimia (lekat,renkaat,kuntopallot,hiekkasäkit jne). Itse kun ei treenaa kilpailumielessä eikä toisaalta ole mitään dramaattisia tavoitteita (vrt.kilpailijat, ammattikamppailijat tms) niin itselle pääajatuksena on monipuolisuus ja vaihtelu, jonka kautta homma pysyy mielekkäänä. Tätä ei toki pidä ymmärtää väärin, on tässä tullut välillä hinkattua tosi yksinkertaista ja yksipuolistakin treeniä, aina vähän sen mukaan pitää mennä miten aikataulut yms .antaa myöden.

Se harmittaa itseä eniten, ettei silloin aikanaan tiennyt tälläisestä harjoittelusta, olisi monta vammaa välttänyt mitä punttisalilta tuli hankittua sekä ennen kaikkea olis voinu olla parikymppisenäkin hyvässä kunnossa eikä nyt vasta toistakyt vuotta myöhemmin. Tai korjaan..ei hyvässä kunnossa, mut paremmassa:=D

_________________
Punire Corpus, Firmo Animus.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Marras 09, 2012 3:18 pm 
Poissa
Himotyöntäjä
Avatar

Liittynyt: La Joulu 29, 2007 8:09 am
Viestit: 1462
Paikkakunta: Turku
Kahvakuulaharjoittelu on tuonut mun elämään (ja harjoitteluun) kilpailullisen elementin. Kuulun siis siinä mielessä marginaaliin, että kuula on mulle kilpailuväline ja harjoittelen niillä vain kilpailuun tähtäävästi.

Toki muukin harjoittelu on sen myötä kokenut mullistuksen, mukaan on tullut jaksottelu, liikkuvuusharjoittelu, kehonhuolto laajemmin ja analyyttisempi suhtautuminen kaikkeen harjoitteluun.

Se sitten etten olekaan saanut itse kilpailemisesta (ja satunnaisista onnistumisista siinä) niin suuria kicksejä kuin olisin luullut, ei poista sitä tosiasiaa, että asenteeni kaikkeen harjoitteluun on pysyvästi muuttunut. :)

_________________
The light that burns twice as bright burns half as long. (Eldon Tyrell, Bladerunner)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Marras 09, 2012 4:06 pm 
Poissa
Ei vain toiminnallista vaan ultratoiminnallista

Liittynyt: Su Marras 20, 2011 1:11 pm
Viestit: 1994
Minulla sama juttu kuin Heikillä. Tuntuu että tavoitteiden ottaminen on nimenomana tuonut sitä fokusta harjoitteluun joka pakottaa asettamaan painopisteitä ja ottamaan paljon analyyttisemmän otteen harjoitteluun ja on pitänyt taas opetella vähän fyysisen harjoittelun juttuja lisää. Sekä tosiaan sen että nyt pitää tosissaan miettiä kehonhuoltoa ja tukevia/korvaavia liikuntamuotoja: Johtuuko joku tietty kipu mistä ja mitä sille voi tehdä, täytyykö vahvistaa jotakin lihasta, vai pitääkö sittenkin vähentää rasitusta, pitääkö lisätä liikkuvuutta, onko tekniikassa vikaa tms.

Aiemmin harjoittelu oli sellaista yleisatletismia. Mutta kun miettii niin onhan siellä ollut aika pahoja puutteitakin juuri siksi että mikään varsinainen tavoite ei ole sanellut mitä pitäisi tehdä, harjoittelu on ollut liian rönsyilevää eikä se ole nivoutunut yhteen kovin hyvin, lisäksi etenkään tehoharjoitteisiin ei tahtonut saada sitä tekemisen meinikiä mitä nyt. Kahvakuula on sikäli vain hyvä urheilumuoto että se vaatii kohtuullisesti sekä kestävyyttä että voimaa, siksi ainakin omalla kohdalla tuntuu että oikeastaan mitään ei ole jäänyt harjoittelusta pois muuta kuin tempaus ja rive&työntö levytangolla ja vaativammat kehonpainoharjoitteet. Juoksu, crossarilla lätkyttelyt, voimatreenit tangolla ja kehonpainolla ovat edelleen mukava kuvioissa vaikka reilu 50% treeneistä tulee kahvakuulalla ja kyseiset harjoitusmuodot on muokattu palvelemaan enemmän kahvakuulailua.

Vaan AnttiV:hen yhtyen voin todeta: Ehkä epämääräisen ajan päästä olen toista mieltä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Marras 09, 2012 8:00 pm 
Poissa
Sekaisin kuulista

Liittynyt: To Heinä 21, 2011 5:01 pm
Viestit: 80
Erinomaisia vastauksia ja ei noihin ole paljoa täydennettävää. Heitän silti oman parisenttiseni vielä kehään.

Kahvakuulat ovat erittäin monipuolinen harjoitteluväline. Ne ovat erinomaisia opettamaan ihmisen perusliikemalleja (kyykky, lantion ojennus/koukistus jne). Lisäksi kahvakuulan epäkeskeinen massakeskipiste tuo omia etujaan niin ballistisissa, kuin hitaissakin liikkeissä.

Sanoisin, että (voima)harjoitteluun tutustuvalle kahvakuulat ovat erinomainen lähtökohta, niiden oikeaoppisesta käytöstä saatua taitoa voi soveltaa mihin tahansa muuhun välineeseen, kuten levytankoon tai kehonpainoharjoitteluun. Kahvakuulat ovat kuitenkin samlla myös kaikkea muuta kuin aloittelijoiden väline. Painavampi kuula tai haastavammat liikkeet tarjoavat tekemistä koko eliniäksi. Lisäksi kahvakuulilla tehty harjoittelu tuntuu siirtyvän urheiluun, eli kentälle tehokkaasti.

Eli vielä pähkinänkuoressa vastaus aiheeseen:
1) Opettaa perusliikemallit
2) Harjoittaa niitä
3) Valjastaa työn tulokset viemään kohti tavoitetta (esim. voimatason nostaminen, kestävyyden kehittäminen, liikkuvuuden parantaminen, lajisuorituksen parantaminen yms.)

_________________
super-sets.com
rumbleroller.fi


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 15 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 24 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com