Tässä viestissä mietin lisää ennätystenlaskentatapani reiluutta. Seuraavassa viestissäni kerron uutisista ja elopainosuhteutetuista ennätyksistä, jotka Suomessa toissapäivänä aloitetut Crossworld-kisat ovat tuottaneet.
Hätäpäissäni aloitin eilen laatimaan uutta, painoluokittain jaettua ennätystaulukkoa, koska muutamina viime päivinä luulin nykyisen elopainosuhteutetun taulukkoni rankasti syrjivän raskassarjalaisia. Mahdollisista teorioista huolimatta - esim. koska raskassarjalaiset joutuvat nostamaan kuulia keskimäärin korkeammalle kuin kevytsarjalaiset, olisi nostaminen heille suhteellisesti paljon vaikeampaa - todellisten maailmanennätysten vertailu painoluokittain viittaa kuitenkin siihen, että keskimäärin erot nostajien elopainoissa ja tuloksissa ovat prosentuaalisesti melko samat:
http://www.girevoysport.ru/WR.htmMaailmanennätystaulukossa keskisarjalaisten elopainosuhteutetusti kovemmat tulokset selittyvät nähdäkseni sillä, että urheilussa ylipäätään on melkein aina paljon kovempi kilpailu keskisarjoissa, siitä yksinkertaisesta syystä että melkein mistä tahansa väestöstä on keskisarjalaisia paljon suurempi määrä kuin kevyt- tai raskassarjalaisia. Näin unohtaen tästä vertailusta keskisarjalaiset, voi laskea että keskimäärin kevytsarjalaiset nostavat elopainoonsa suhteutettuna hiukan enemmän kuin raskassarjalaiset. Tämän eron en kuitenkaan näe olevan tarpeeksi suuri, että sen vuoksi laatisin painoluokittain jaettua ennätystaulukkoa. Tällainen taulukko saattaisi olla hiukan reilumpi, mutta olisi samalla paljon monimutkaisempi. Ehkä myöhemmin laadin sellaisenkin taulukon. Joka tapauksessa kokonaiskuvassa elopainosuhteutettu ennätystaulukko vain tasoittaa mittauksen pelikenttää, sillä sen rinnakkainen ennätysmittari, Hall of Fame, antaa raskassarjalaisille etulyöntiaseman olemalla sijoja määritellessään huomioimatta nostajien painoa.
Eli toistaiseksi tyydyn päivittämään nykyistä taulukkoani, jonka siis katson tarpeeksi reiluksi, tällä kertaa Suomessa toissapäivänä aloitetun Crossworldin tuloksilla: