Kahvakuulaurheilu.net

Keskustelufoorumi
Tänään on Su Kesä 16, 2024 6:56 am

Kaikki ajat ovat UTC




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 14 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Heinä 06, 2008 1:31 pm 
Poissa
Himotempaaja
Avatar

Liittynyt: La Heinä 05, 2008 12:02 pm
Viestit: 1385
Paikkakunta: Helsinki
marks kirjoitti:
Ei hyväksytä. Sääntöihin kuuluu että kyynärpäät menevät lukkoon ennen polvia ja ettei kuulaa punnerreta olkapäillä.


GS säännöt siis PAKOTTAA työntämään helpoimmalla tavalla, ottamalla jaloilla vauhtia kuulille kun ne ovat räkissä sekä toistamiseen koukistamalla polvia että saadan kädet helpommin suoriksi? Satutko tietämään miksi tällainen sääntö on olemassa? Jos joku haluaa tehdä nostamisen ittelleen haasteellisemmaksi niin miksi häntä pitäis estää? Vai ymmärsinkö nyt aivan väärin? Näin nostajat ainakin näyttävät kisavideoissa tekevän.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Heinä 06, 2008 3:22 pm 
Poissa
Mobilisaation Mestari ja IMALS
Avatar

Liittynyt: Ti Joulu 04, 2007 4:16 pm
Viestit: 4445
Punnerrusta käytetään yhä treenimuotona. Samoin vauhtipunnerrusta""svung" käytetään työnnön apuliikkeenä.
Urheilussa / kisoissa tähdätään tulokseen ,ei fiilikseen/tunteeseen/rasittavuuteen. Siksi notetaan parhaalla tekniikalla. Sama idea tapahtuu pyöräilyssä että öljytään systeemit. Hiihdossa laitetaan oikeat rasvat suksien alle. Edes kuntoilijat eivät hiihdä tarkoituksella väärillä rasvoilla että rasittaisi enemmän :idea: Mutta apuliikkeenä punnerrukset ovat hyviä liikkeitä :!: Jos päämääränäsi on kuntoilu,niin silloin punnerrus voisi olla vaikka pääliike. Mutta jos kuntoilee niin onko niillä toistoistojen määrillä oikeasti niin suurta merkitystä :shock:


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Heinä 06, 2008 4:34 pm 
Poissa
Kävelevä Kahvakuulafyysikko
Avatar

Liittynyt: Pe Joulu 07, 2007 5:33 am
Viestit: 433
Kattilakelloilija kirjoitti:
Satutko tietämään miksi tällainen sääntö on olemassa? Jos joku haluaa tehdä nostamisen ittelleen haasteellisemmaksi niin miksi häntä pitäis estää?


Toi sääntö itseasiassa estää fuskaamista. Kun lopussa ojentajat on ihan loppu, työnnöt voi jäädä vajaaksi. Jos olisi ok jättää kädet koukkuun ja tehdä vaikka uusi kyykky/selän taitto taakse/ym. rimpuilu niin toistoja voisi tulla vähän lisää. Samalla kyllä lajin kauneus häviäisi ja loukkaantumisriski kasvaisi. Nyt siis, jos työntö ja lukitus jää vajaaksi, suoritus on selkeästi hylätty. Temppuilulle ei jää tilaa.

Muistaakseni painonnostossa työnnöstä luovuttiin juuri loukkaantumisriskien vuoksi. Kun polvien pitää olla lukittu, allemeno tehtiin selällä ja pahaa jälkeä tuli. En tiedä olisiko GS puolella sama homma?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Heinä 06, 2008 4:50 pm 
Poissa
Himotempaaja
Avatar

Liittynyt: La Heinä 05, 2008 12:02 pm
Viestit: 1385
Paikkakunta: Helsinki
Jake, kun kyseessä on urheilukilpailu ja lopputuloksesta ei kuitenkaan ole minkäänlaista hyötyä ihmiskunnalle, niin "tuloksen" voi määritellä millä tahansa ehdoilla sen haluaa määritellä. Voidaan kisailla siitä, kuka nostaa kuulan käsillä tai varpailla tai nosturilla 2 metrin korkeuteen tai talon katolle, yhdentekevää kunhan säännöt on kaikille samat. Ihmettelin vaan että GS säännöissä kielletään nostamasta kuulaa VAIKEAMMALLA tavalla, vaikuttaa turhalta kiellolta, yleensähän urheilussa kielletään vain joitakin suoritusta HELPOTTAVIA asioita. Mutta se on varmaan niin kuin Marks mainitsi, että ohjattiin lajia enemmän kestävyys- ja taitopainotteiseksi. Ehkä äijät olis muuten machoilleet ja kisailleet enemmän siitä, kuka pystyy nostamaan kuulan enemmän voimaa vaativalla tavalla, niin kuin Pavelin mukaan on perinteinen miehuusriitti jossain osissa Venäjää?

En kyllä näe, miten työntöä on helpompi tuomaroida kuin punnerrusta, mutta ehkä se on, en ole tuomari. Ehkäpä ainakin siksi koska helpommalla tekniikalla saadaan enemmän toistoja ja siten vähennetään tasapelien todennäköisyyttä?

edit: Aha, Tumppi ehti väliin. Ok Tumppi, toi rimpuilukikka selittääkin jo paljon. Ihmiset ne jaksaa riskeerata terveytensä vaikka mistä syistä. Tästä vois tehdä traagisen elokuvan: "Vain muutaman työnnön tähden"


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Heinä 07, 2008 12:12 pm 
Poissa
Master Of Internet Sport

Liittynyt: Pe Maalis 28, 2008 10:49 am
Viestit: 227
Paikkakunta: Kolmostie
marks kirjoitti:
...
Joskus aiemmin GS-kisoissa oli myös punnerrus kisanostona, kuten painonnostossakin on ollut. Ongelmia tuli tuomaroinnissa. Ilmeisesti työntö on suhteellisen helppo tuomita, vaikka onkin teknisesti vaikea liike.

En kyllä osaa sanoa historiatietoa siihen, miksi juuri työntö ja tempaus on valittu. Ainakin tulee sekä kropan etupuoli ja takaosasto tehokkaasti käyttöön.


http://jva.ontariostrongman.ca/PRESS.htm

Linkin takana artikkelin alkupäässä kuva "sairaasta" punnertamisesta painonnostossa. Hurjimmat pystyivät punnertamaan enemmän kuin työntämään.

Uskoisin, että GS:ssakin halutaan pitää työntö työntönä. Ei siis ole kyse siitä, että tavoitteena olisi vain nostaa vapaalla tyylillä kuulat suorille käsille. Työntö on työntö ja punnerrus on punnerrus. Voimien hiipuessa tulee mieleen koettaa vähän punnertaa, onko se siis sitteenkään AINA se vaikeampi tapa nostaa?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Elo 14, 2008 1:01 pm 
Poissa
Master Of Internet Sport

Liittynyt: Pe Maalis 28, 2008 10:49 am
Viestit: 227
Paikkakunta: Kolmostie
Tuli toinenkin esimerkki mieleen, ei liity suoraan lajiin. Mutta mutkan kautta, tähänkin liittyy kuula; kyse on kuulantyönnöstä.

Takavuosina kun yleisurheilijoilla oli väkevämpää urheilujuomaa ja voimatasot "kohdallaan", niin jotkut keihäänheittäjät pystyivät heittämään kuulaa pidemmälle kuin mitä kuulantyöntäjät työnsivät sääntöjenmukaisella tekniikalla. Työnnössähän kyynärpää ei saa mennä liikesuunnassa käden edelle.

Työntö on työntö.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Elo 15, 2008 4:44 am 
Poissa
Himotempaaja
Avatar

Liittynyt: La Heinä 05, 2008 12:02 pm
Viestit: 1385
Paikkakunta: Helsinki
Ok Mars, kuulostaa pääosin järkevältä. Ihmettelen tosin, miksei punnerruksessa voisi yksinkertaisesti kieltää kilpailijaa taivuttamasta vartaloaan tietyn pisteen taakse. Tämä tekisi työnnöstä sekä turvallisemman että vaikeamman. Subjektiivista tietysti mikä olisi liikaa taivutettu, mutta niinhän GS muutenkin on, ymmärtääkseni tuomari päättää mm. mikä on tarpeeksi vakaa yläasento ym. että toisto lasketaan. Mutta tosiaan en itte ole tuomaroinut tai kilpaillut GS:ssa, joten myönnän että tällaisessa säännössä voisi hyvinkin olla joitain ongelmia mitä en ole tullut ajatelleeksi tai voi ilman kokemusta ymmärtää.

Yksi syy voisi tietysti olla, että nykysäännöillä kilpailijat jaksavat tehdä työntöjä ja tempauksia käsittääkseni likimain saman verran, ja kun yhteispisteitä nykyisellä tavalla lasketaan niin tämä on tietysti simppeli tapa saada työnnöstä ja tempauksesta suurinpiirtein samanarvoisia liikkeitä. Muuten joituisi monimutkaistamaan pisteidenlaskukaavaa, joka saattaisi olla liikaa meille simppeleille kuulailijoille :) Tai sitten kyse on enemmänkin mieltymyksistä, niin kuin sanoit, työntö on työntö. Mutta kunhan heittelen teorioita, ei tämä niin vakavaa ole :)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Elo 15, 2008 6:23 am 
Poissa
Kahvakuulaholisti
Avatar

Liittynyt: Ti Joulu 04, 2007 1:34 pm
Viestit: 3348
Paikkakunta: Lappeenranta
JMO: kun säännöissä puhutaan, että suoritusten pitää olla työntöjä (eli kyynärpään lukossa ennen polvia) eikä punnerruksia, niin uskon että tällä pyritään vain estämään se, että kun työntösarjan lopussa alkaa voimat jaloista loppumaan ja allemeno on puutteellinen, niin kuulat voisi yläasennossa ottaa kiinni ei-suorin käsin ja sitten punnertaa ne suoriksi.
Eli kun ei ole enää voimia tehtä puhtaita työntöjä , niin moni (yläkropalta vahva) pystyisi vielä tekemään punnertamalla lukittuja toistaja lisäksi, jos punnertaminen olisi sallittua.

Kukaan täysijärkinen ei GS-kisassa yrittäisi alusta asti tehdä puhtaasti punnertamalla, sillä työntämällä (tai työntöpunnertamalla) kuka tahansa suhteellisen normaali (siis poislukien jalattomat yläkroppapunnertajat) ja vähänkään tekniikkaa harjoitellut saa enemmän toistoja. Mutta sarjan lopussa vahvan yläkropan omaavat voisivat jalkojen väsyessä jatkaa sarjaa tekemällä työntämällä aloitetun toiston punnertaen loppuun tai tekemällä push-pressejä eli työntöpunnerruksia.

Niin ja kisassa on tarkoitus tehdä yhtä liikesuoritusta, eli työntöä, ei nosta-kaksi-kuulaa-päänpäälle-niin-kuin-vain-ikinä-voit-liikettä (sekoitus työntöjä, työntöpunnerruksia, punnerruksia, olympia punnerruksia, vuorokäsi punnerruksia, two-hands anyhow yms.)

_________________
Koska sivistys on pinnallista...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Elo 15, 2008 7:08 am 
Poissa
Master Of Internet Sport

Liittynyt: Pe Maalis 28, 2008 10:49 am
Viestit: 227
Paikkakunta: Kolmostie
Kattilakelloilija kirjoitti:
Ok Mars, kuulostaa pääosin järkevältä. Ihmettelen tosin, miksei punnerruksessa voisi yksinkertaisesti kieltää kilpailijaa taivuttamasta vartaloaan tietyn pisteen taakse.
Painonnostossahan taivuttaminen oli aluksi täysin kielletty, myöhemmin kiellettiin "liiallinen taivuttaminen". Sitten poistettiin koko punnerus painonnostosta. Eli ei toiminut.

Alesejev ja ME-punnerrus 236,5 kg

Kattilakelloilija kirjoitti:
Tämä tekisi työnnöstä sekä turvallisemman että vaikeamman.

En ole asiantuntija, mutta GS-työnnössä tämä takakeno näyttäisi lahtevän jo polvista, eli selkää ei varsinaisesti taivuteta, vaan koko ylävartaloa. Punnerruksessa selkä vaan tahtoo väkisinkin taipua taaksepäin epäterveellä tavalla.

GS-työnnössä, kuten muissakin urheilusuoriuksissa, on fyysisen raa'an suorituskyvyn lisäksi aina kyse myös taidosta.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Elo 15, 2008 2:53 pm 
Poissa
Mobilisaation Mestari ja IMALS
Avatar

Liittynyt: Ti Joulu 04, 2007 4:16 pm
Viestit: 4445
Punnerruksessa piti tangon lähteä nousemaan ensin ja sitten vasta selän taipua taakseppäin. Venäläiset aloittivat nostamaan fuskaamalla ja kuuluisilta nostajilta hyväksyttiin kyseen alaisia nostaoja. You tubessa Sergei Reding punnertaa MM:n melko puhtaasti. Aleksejev ottaa selvästi vauhtia jaloilla ja silti hyväksytään :shock: Tosi vaikea tuomaroida.
GS kisoissa on toisinaan feats(voimailu näytös?) .He kisailevat monenlaisilla nostoilla . Punnerrus ja vauhti punnerrus ovat hyvin yleisiä näissä kisoissa. Katsoppa David Klenov 40kg pushpress 101 toistoa 9,40 min (äijä seisoo avojaloin lasinsirpaleiden päällä) :twisted:


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Elo 18, 2008 5:15 am 
Poissa
Kävelevä Kahvakuulafyysikko
Avatar

Liittynyt: Pe Joulu 07, 2007 5:33 am
Viestit: 433
Kaitpa tämä punnerruksen vaikea tuomarointi on se syy, miksi amerikan GS kisoissa on ollut istumapunnerrukset lajina. Ja vielä selkänojallisella tuolilla.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 14 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 18 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com