Kahvakuulaurheilu.net

Keskustelufoorumi
Tänään on To Maalis 28, 2024 10:35 am

Kaikki ajat ovat UTC




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 34 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: Pe Touko 20, 2016 7:39 am 
Poissa
Ei vain toiminnallista vaan ultratoiminnallista

Liittynyt: Su Marras 20, 2011 1:11 pm
Viestit: 1994
En oikein tiedä mitä sanoisi tuohon että kuulakoko vaihtuu joka tasolla on erilaiseksi. Toisaalta se on hyvä juttu ja toisaalta taas ei.

Hyvänä puolena se että progressio lajiin toimii tasaisemmin.

Antiteesi: Huonona puolena se että minusta Master (eli CMS, MS, ja MSIC) tasolla voidaan puhua jo sen verran edistyneestä nostajasta että se pitäisi saavuttaa mestaruussarjan kuulalla. Tässä suhteessa esim IUKL:n rankit on johdonmukaisia. Tuossa CMS-taso on minusta jopa naurettavan keveä, jos miesten todellinen nostaminen alkaa 32 kilosista niin eiköhän voida sanoa että naisilla se alkaa 24 kilosta, eli tämä minusta on se kuulakoko joilloin oikeasti puhutaan mestaruustasosta. 16 kiloa on käytännössä amatöörisarjan paino, eli miesten 24 kiloinen. Mikä ihmeen Master of Sport se semmoinen on joka ei ole nostanut tulosta mestaruussarjan kuulalla? Ja väitän että jos nostaja tekee 71 toistoa LC:tä 20 kilon kuulilla, niin 24 kiloisilla tulos jää aika vaatimattomaksi. Puhutaan ehkä 20-30 toistosta, jos yhtään miehien siirtymistä ajattelee 24 kiloisista 32 kiloisiin.

Sikäli tuota taulokkoa ja systeemiä pitää puolustaa että kieltämättä kyllä progressiota tuossa on paljon enemmän. Kun miettii IUKL:n taulukoita niin onko se järkevä reitti miesurheilijan kannalta että siirrytään suoraa 24 kilosista 32 kilosiin? LC:tä on paukuteltu 80-100 toistoa ja sitten siirrytään mestruussarjaan tekemään 30 toistoa? Kyllä minusta sielläkin tulisi myöntää jotakin rankeija 28 kilon kuulilla. Tällä hetkellä 28 kiloa on lähinnä välivaihe jonka moni nostaja varmaan pitää välissä siirtyessään mestaruussarjaan, mutta tuskin haittaisi jos jotenkin rankeilla siihen jopa kannustettaisiin?

Ehkä rankit 3-1 voisi porrastaa tässä naisten tapauksessa 12, 16, 20 kiloon, mutta master-rankki pitäisi edelleen irrota vain 24 kilolla. Miehillä taas 20, 24 ja 28 kiloa rank 3-1, ja master edelleen 32 kilolla.

Tämmöisiä hajatuksia kihisee madon lailla tässä päässä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Touko 20, 2016 8:32 am 
Poissa
Villalangan mitalla

Liittynyt: Ke Loka 02, 2013 8:09 pm
Viestit: 664
Second kirjoitti:
Tuossa CMS-taso on minusta jopa naurettavan keveä, jos miesten todellinen nostaminen alkaa 32 kilosista niin eiköhän voida sanoa että naisilla se alkaa 24 kilosta, eli tämä minusta on se kuulakoko joilloin oikeasti puhutaan mestaruustasosta. 16 kiloa on käytännössä amatöörisarjan paino, eli miesten 24 kiloinen. Mikä ihmeen Master of Sport se semmoinen on joka ei ole nostanut tulosta mestaruussarjan kuulalla?


Naisissa kahden kuulan nostajia on vielä melko vähän, niin ehkä vielä vaikea sanoa mihin taso asettuu. Nyt koko maailman laajuisesti on vasta muutama naista, jotka ovat nostaneet tuloksia 24kg kuulilla. Vielä ei ehkä voi sanoa ovatko ihan poikkeavan hyviä, vai ei. Jos eivät ole (tod.näk. eivät), niin sitten on tosiaan hassua, että MS irtoaa jo 20 kg kuulilla.

Itse ihmettelen sitä (nyt täälläkin), että millä perusteella keveille nostajille annetaan tasoitusta. CMS taso 58kg nostajilla 72 toistoa ja +75kg 103 toistoa. Aika hiton iso ero ottaen huomioon, että ylipäätään +10 tahti alkaa olla jo aika nopsa ja ainakin oman kokemuksen mukaan muuttaa nostamisen luonnetta noin 7 tahdista aika paljon, kun aikaa levätä ei ole yhtään. Toisaalta hassua, että miksi MS tasossa taas ero 58kg nostajien ja +75kg nostajien välillä pienempi, 71 vr 93 toistoa. MSIC tasossa ero vielä pienempi. Luulisi, että parempi olisi toisinpäin -että ero kasvaisi, kun mennään painavampiin kuuliin, kun voimaakin aletaan tarvita kestävyyden lisäksi enemmän?


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Pe Touko 20, 2016 12:09 pm 
Poissa
Ei vain toiminnallista vaan ultratoiminnallista

Liittynyt: Su Marras 20, 2011 1:11 pm
Viestit: 1994
Lainaa:
CMS taso 58kg nostajilla 72 toistoa ja +75kg 103 toistoa


Tuossahan on 30% ero. On tosiaan aika hurja.

Jos miesten puolelta IUKL:n taulukoiden mukaan laskee niin CMS 73 kilossa irtoaa LC:ssä 41 pisteellä, 95 kiloiselle vaaditaan muistaakseni 51 toistoa. Eli tuossa on 20% ero. Sitten olisi mielenkiintoista nähdä vaikkapa viimeisen 10 vuoden kansallisten kisojen top 5 tai top 10 jokaisessa painoluokassa ja katsoa säilyykö tuo ero, vähän luulen että kisalavalla ero jää pienemmäksi, ehkä 10 prosenttiin.

Siinä mielessä harmillista jos noita tasoja vedellään vähän sinne päin, koska paskamaista noita on alkaa jälkikäteen korjaamaan kun 20 kilolla itselleen MS tason nostajia parvellee toreilla ja turuilla, etenkin kun MS on jo sen tason titteli että sen ansainneen nostajan täytyy olla todella kova nostaja. Vaarana on että titteli menettää arvonsa.

Ja se mikä tuossa on vielä eräs elementti on se että tuo yleinen venäläinen tasoluokitus. Jos jossakin lajissa on MS niin se ei ole kova jätkä/likka vain sen lajin sisällä vaan se tarkoittaa että urheilijana puhutaan aika kovan tason urheilijasta jo jollakin objektiivisella mittarilla ja se kertoo lajin ulkopuolellekin jo jotakin... Näitä titteleitä ei missään nimessä saisi jaella mitenkään heppoisin perustein ja kannustimena.

Lyhyt knoppi tieto:
CMS vastaa kansallista tasoa maajoukkueen B-rajaa ja MS kansallista huippua ja maajoukkueen A-rajaa. Lajissa kuin lajissa.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Touko 21, 2016 7:15 am 
Poissa
Metukka ja suolakurkku -uskovainen

Liittynyt: To Elo 08, 2013 4:26 am
Viestit: 392
Aika reilusti kovemmat vaatimukset kuin orange kettlebell clubin rankeissa, naisten double bell aika alhaalla tuota sivua: http://www.orangekettlebellclub.com/#!r ... king/ffd6v


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Touko 21, 2016 7:57 am 
Poissa
Ei vain toiminnallista vaan ultratoiminnallista

Liittynyt: Su Marras 20, 2011 1:11 pm
Viestit: 1994
On muuten miestenkin rankit useita toistoja alhaisemmat kuin IUKL:n näyttäisi että jokaisesta painoluokan LC-tuloksesta on otettu 3 pistettä pois jos yhtään muistan IUKL:n taulukoita oikein. Etenkin keveämmissä painoluokissa tuolla voi olla isokin merkitys, mutta raskaammissa ehkä ei.

Naisilla näkyy että 20 kiloiset on kutakuinkin linjassaan muutama toisto vähemmän, mutta 24 kiloisissa on tosiaan hirveästi vähemmän toistoja! Ja samoin itseasiassa 16 kiloisillakin on aika hurjat erot.

LC-osiota kun katsoo niin tämmöistä:

58kg MSIC 24 kilolla Aleksin linkissa irtoaa 48 toistolla. AKA:lla sentään 61. +73kg ja +75kg painoluokissa 60 vastaan 85. Eli ihan pienistä eroista ei tosiaan puhuta.

CMS 16 kiloisella irtoaa 58kg sarjassa 64 vastaan 72. +73 ja +75 kilon sarjoissa 80 vastaan 103.

Eli kyllä tuo AKA:n taulukko on minun mielestä askel oikeaan suuntaan.

Se mikä minulla on johtoajatuksena tässä on se että naiset kuitenkin tempaa 24 kiloisella todella hurjia tuloksia... Ja jos minun pitäisi nimetä GS:stä joku yläkroppa voittoinen laji niin se on juuri tempaus, ja tietääkseni naisten voimaominaisuudet ovat heikoimmillaan miehiin verrattuna juuri yläkropassa. Alakropassa erot voimatasoissa ovat huomattavasti pienemmät. Eli en ymmärrä että miksi naiset eivät voisi työntää ja rivettää hurjia tuloksia jos se kerran onnistuu tempaamalla. Toki enhän minä itseäni kaikkitietäväksi väitä, ehkä muutamien huipputekijöden tulokset antaa liian positiivisen kuvan naisten tempaamisesta 24 kiloisilla. Toisaalta samapa se on miestenkin osalta.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Touko 21, 2016 3:55 pm 
Poissa
Olisiko käsipaino sittenkin parempi?

Liittynyt: Pe Tammi 25, 2013 1:54 pm
Viestit: 16
Jossain näin kuvan kun anasenko opetti tempausta niin 35%jalat ja 35%selkä ja 30%kädet tekee töitä eli aika kokonaisvaltainen liike ja hyvä hapenottokyky vielä päälle, kuvaa mun mielestä aika hyvin tempausta :)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Touko 21, 2016 4:44 pm 
Poissa
Ei vain toiminnallista vaan ultratoiminnallista

Liittynyt: Su Marras 20, 2011 1:11 pm
Viestit: 1994
pyykkonen kirjoitti:
Second kirjoitti:
Ja jos minun pitäisi nimetä GS:stä joku yläkroppa voittoinen laji niin se on juuri tempaus ...

Sori, mutta tällainen mielipide kertoo vain siitä, että et osaa temmata.


No oletetaan että en. Mieli tekisi protestoida mutta alistutaan tuomioon.

Eli porukka valittaa että temmatessa loppuu reidet, selkä ja pakarat?


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Touko 21, 2016 4:55 pm 
Poissa
Ei vain toiminnallista vaan ultratoiminnallista
Avatar

Liittynyt: Ke Loka 08, 2008 1:16 pm
Viestit: 2501
Tempaus tuntuu aika paljon vinoissa vatsalihaksissa. Niska-hartiaseutu on tempauspäivän jälkeen vielä jumisempi kuin työnnöstä rasittuneena.

Hirveän moni lihas siinä on kovilla, kai melkein kaikki niin pinnallisemmat kuin syvemmät selkälihakset. Jalkoja on vaikeä saada vedettyä niin piippuun kuin työnnössä, koska kuorma on vain puolet ja yhdessä syklissä on paljonkin vaiheita, joissa alakroppa saa lepoa tai lievää kuormitusta.

_________________
Näin käy kun saku ottaa liikaa punttia:
https://youtu.be/qBt3kk1pNTk

Myrskylän mies jyrää:
https://youtu.be/1H_JzBVqkuI


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Touko 21, 2016 5:51 pm 
Poissa
Ei vain toiminnallista vaan ultratoiminnallista

Liittynyt: Su Marras 20, 2011 1:11 pm
Viestit: 1994
pyykkonen kirjoitti:
Ote tai keuhkot.


No nih 8) Hitaalla pacella (alle 15?) tuohon lisään vielä olkavarren ojetajat, olkalihakset ja lapa- hartiaseudun. Kaikki naisilla on suhteessa heikompia lihasryhmiä miehiin verrattuna kuin esim reidet, selkä ja pakarat.

Keuhkot on ihan mielenkiintoinen pointti ja sen roolia olen tässä pyöritellyt mielessä varmaan tunnin ajan, kun ensin meinasin ryhtyä vääntämään vastaan että ei se nyt mitenkään merkittävästi vaativampi ole suhteessa työntöön tai LC:hen... Mutta-mutta: Normaalistihan se on LC jolle korkeaa hapenottokykyä halutaan sijoittaa merkittäväksi ominaisuudesta, mutta minusta esim tempaus on sikäli mielenkiintoinen juttu että koska se vaatii juuri käsivarren lihaksia, eli pieniä ja nopeasti tukkoon meneviä jotka hyötyy hyvästä aerobisesta kunnosta paljon suhteessa isompiin lihaksiin. Tempauksen vaatimus aerobisen kunnon kannalta voi hyvinkin olla korkea, vaikka LC:n kaltaisesta koko kropan liikuttajasta ei puhutakaan. Koska epäilen että esim ampumahiihdon fyysiset vaatimukset on sikäli normaaliin hiihtoon erillaisia että se vaatii korkeaa aerobista kynnystä, jotta ampumahiihtäjä voi hiihtää nopeasti mutta ilman mainittavaa laktaatin kertymistä jotta ampuminenkin sujuu. Eli jos hiihtäjät voi mennä korkeammilla laktaateilla ja hapenoton maksimi on merkittävämpi, niin ampumahiihtäjät tarvitsevat erityisesti korkeaa aerobista kynnystä ja anaerobista kynnystä. Periaatteessa samaa on maratoonareilla suhteessa esim 3000 ja 5000 metrin juoksijoihin, mutta heillä homma liittyy enemmän energiatalouteen.

Vähän samalla tavalla nurkan kautta voisi ajatella että tempauksessa on vähän sama juttu.

Mutta varmaan näin peruskoulu pohjalta on aika mahdoton sanoa onko asia oikeasti näin tempauksen osalta.

AnttiV: Juu keskivartalon lihakset on aina yllättävän ihmeissään kun pidemmän ajan jälkeen tempaa aivan eritavalla kuin normaaleissa kuula- tai levytanko hommissa. Ei ne suoritusta ehkä itsessään rajoita mutta joskus on ollut huvittavaa kun kovan tempaus treenin jälkeen pitää kävellä epätasaisella ja pehmeällä alustalla niin tuntuu niinkuin alusta kelluisi.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Touko 21, 2016 5:59 pm 
Poissa
Ei vain toiminnallista vaan ultratoiminnallista
Avatar

Liittynyt: Ke Loka 08, 2008 1:16 pm
Viestit: 2501
Tempauksen ero työntöön on siinäkin, että tempausta pystyy jatkamaan väsyneenpänä, jos vain ote pitää. Työnnössä alkaa tulla hylsyjä tai kuulat eivät kerta kaikkiaan nouse ylös kovin hyytyneenä.

Freestyle tempaus raskaalla kuulalla kovalla tahdilla olisi aivan karmea laji.

_________________
Näin käy kun saku ottaa liikaa punttia:
https://youtu.be/qBt3kk1pNTk

Myrskylän mies jyrää:
https://youtu.be/1H_JzBVqkuI


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: La Touko 21, 2016 6:17 pm 
Poissa
Metukka ja suolakurkku -uskovainen

Liittynyt: To Elo 08, 2013 4:26 am
Viestit: 392
Second kirjoitti:
pyykkonen kirjoitti:
Ote tai keuhkot.


No nih 8) Hitaalla pacella (alle 15?) tuohon lisään vielä olkavarren ojetajat, olkalihakset ja lapa- hartiaseudun. Kaikki naisilla on suhteessa heikompia lihasryhmiä miehiin verrattuna kuin esim reidet, selkä ja pakarat.


On tuossa pointti. 2 kuulan työntö/LC vaatii voimaominaisuuksia erityisesti jalkoihin enemmän kuin OALC/OAJ. Tempaukseen vertailu sikäli vähän vaikeampaa, että rasittaa sekin alaraajoja voimakkaasti, mutta lähinnä pakara-takareisi osastoa. Tempaus tosin ehkä vaatii voimaa kaikista nostomuodoista vähiten, kun missään kohdassa nostoa ei tarvitse silleen "räjäyttää". Mutta lihaskestävyyttä kyllä erityisesti mainitsemistasi yläraajan lihaksista+selkä, pakara ja takareiden lihaksista. Kun LCssä mielestäni myös ehkä aavistuksen painotetummin alaraajat kovilla. Räkissä levätessä väsyy jalat, yläasennossa levätessä yläraajan lihakset.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Touko 22, 2016 7:47 am 
Poissa
Villalangan mitalla

Liittynyt: Ke Loka 02, 2013 8:09 pm
Viestit: 664
Oman tuntuman mukaan OAJ 24 kg puhumattakaan työntö 24 kg vaatii voimaa ihan erilailla kuin 24 kg tempaus. Tempauksessa vauhti kuulalle tulee heilurista ja otevoimalla on sitten kriittisesti väliä. Tempaus lähes poikkeuksetta itsellä loppuu otteen hyytymiseen. Toisaalta, jos oikein raskaalla kuulalla (28kg) tempaa, niin kyllä se mun mielestä enemmän ylävartalossa ja selässä tuntuu kuin jaloissa. En kyllä osaa temmata, eli voin olla väärässä...

Mutta siis, ajattelisin sen, että 24 kg työntö pitäisi kyllä naisilta sujua ehkä eniten sitä kautta, että OAJ 24 kg:kin sujuu monilta. Tempaustuloksista ehkä vaikeampi vetää johtopäätöstä siihen miten työntö sujuu, kun on niin eri laji.

Mitenköhän muuten on tuo, kun tosiaan sanotaan, että miesten ja naisten välillä ei ole niin paljon eroa jalkojen voimatasossa. Koskeeko se nimenomaan myös räjähtävää voimaa, jota työnnössä kai pääasiassa tarvitaan?


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Touko 22, 2016 8:47 am 
Poissa
Ei vain toiminnallista vaan ultratoiminnallista

Liittynyt: Su Marras 20, 2011 1:11 pm
Viestit: 1994
Tämmösitä dataa minulle on tullut vastaan: Yläkropan voimatasot 50% miesten voimatasoista, alakropassa 65%. Eli yläkroppa on merkittävästi heikompi.

Toisaalta mitä noita lihassolu näytteitä on, yhden tutkimuksen mukaan, otetu hauiksesta ja uloimmaisesti reisilihaksesta niin naisilla on merkittävästi enemmän tyypin II (=räjähtävää) lihasolukkoa hauiksessa, mutta taas merkittävästi enemmän tyypin I (=kestävyys) lihassolukkoa reisilihaksessa, jos noita uskaltaa käyttää indikaattoreina muustakin kropasta niin naisten alakroppa on kestävyyteen ja yläkroppa voimaan/räjähtävyyteen. Noissahan on se että räjähtävä lihassolukko ei kestä happoja juurikaan, eikä niissä riitä mitokondriot siihen että energiaa tuotettaisiin aerobisesti ilman laktaattia. kestävssä lihassolukossa mitokondrioita on enemmän ja siten se kykenee solun ulkopuolelta tuotua energiaa muuttamaan solun käyttöön tehokkaammin.

Eli sen mitä tuosta osaa sanoa niin naisilla vaaditaan vahvoja reisiä työntöön, kädet ei jaksa tehdä töitä koska räjähtävä lihassolukko menee nopeasti tukkoon. Toisaalta jos reisien voimatasot on riittävät niin työnnön vaatimaa tehon tuotantoa voidaan pitää yllä pidempään kuin miehillä koska lihassolukko on keskimäärin heikosti tehoa tuottavaa mutta kestävää. Miehet siis luonnostaa voi työntää isompia painoja mutta lihakset tukkeutuu nopeasti. Ja toisaalta kerran tempaus vaatii kestävyysominaisuuksia yläkropassa niin tuon datan mukaan se ei naisille lajina sovellu koska räjähtävä lihassolukko on siellä dominoiva...

Toki etenkin noissa lihassolukoissa on paljon yksilöllistä vaihtelua ja mistä solutyypistä ne koostuu. Eli tässä suhteessa jokainen on yksilö eikä mitään patenttivastausta ole olemassa ja harjoittelun pitäisi pystyä kehittämään heikkouksia.

En tiedä pitäisikö tuota mies-nais jakoa ajatella vähän siten kuin 400 sprintereiden harjoittelua mietitään, kestävyystyypit ja räjähtävyys tyypit voivat kummatkin menestyä lajissa mutta vaativat erillaista lähestymistä lajiin. Jos miehet alkaa soveltaa naisten harjoitteluun miesten harjoittelun peruspiirteitä niin meneekö metsään? Noin niinkuin stereotyyppisesti ajatellen.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Touko 22, 2016 12:00 pm 
Poissa
Villalangan mitalla

Liittynyt: Ke Loka 02, 2013 8:09 pm
Viestit: 664
Kiitti, mielenkiintoista. Jännä, että on mahdollisesti tommoisia sukupuolisidonnaisia eroja lihassolukon ominaisuuksissa.

Se tuli mieleen, että jos raa'asti katsoo noita prosenttilukuja, niin 65% 32 kg:sta on 20,8 kg (50% -> 16kg). Siinä mielessä se 20 kg voisi vastata kuitenkin miesten 32 kg. :)

No, sitten tietty pitäisi vielä ottaa mm kestävyysominaisuudet huomioon. Ne miehillä ja naisilla taitaa olla lähempänä toisiaan.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: Su Touko 22, 2016 2:18 pm 
Poissa
Ei vain toiminnallista vaan ultratoiminnallista

Liittynyt: Su Marras 20, 2011 1:11 pm
Viestit: 1994
Ida kirjoitti:
Kiitti, mielenkiintoista. Jännä, että on mahdollisesti tommoisia sukupuolisidonnaisia eroja lihassolukon ominaisuuksissa.

Se tuli mieleen, että jos raa'asti katsoo noita prosenttilukuja, niin 65% 32 kg:sta on 20,8 kg (50% -> 16kg). Siinä mielessä se 20 kg voisi vastata kuitenkin miesten 32 kg. :)

No, sitten tietty pitäisi vielä ottaa mm kestävyysominaisuudet huomioon. Ne miehillä ja naisilla taitaa olla lähempänä toisiaan.


Juu eihän tuo ole kuin yksi tutkimus eikä ollut montaa henkilöä jolta ne katsottiin. Että lähinnä tuommoista suuntaa antavaa, varmaan parempaakin tietoa löytyisi jos jaksaisi etsiä. Mutta jos muistan yhtään oikein niin mitä enemmän laji vaatii kestävyyttä niin sen lähemmäs naiset pääsee miehiä. Lieneekö tuo jalkojen lihasten kestävyyteen erikoistuminen alkaa näkymään? Maratoonilla ei puhuta välttämättä enää isoista eroista ja en tiedä onko joku 100 km ultramaraton jo semmoinen että sukupuolten välillä ei ole eroja?

Niin sepä se on hupaisaa että venäläiset rimpulat tempoo 200 toiston tuloksia 24 kiloisilla, kun se miehillä vertautuu johonkin 40 kiloon. :) Saa muutaman vuoden temmata että pääsisi edes 100 toistoon...


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 34 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 22 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com