simo k kirjoitti:
Arvostus on yksilöllistä ja suhteelista. Toivottavasti löytyy maksajia että homma nousee pystyyn, kyllähän näillä ko hemmoilla ja sinulla Kukka on ammattitaito kohdallaan.
Kiitos Simo! Onhan WKC isokin, mutta konsepti toimiva. Uskon että se tulee saavuttamaan suosiota myös Pohjoismaissa ja muuallakin Euroopassa. Organisaation kansainvälisyys takaa jatkuvuuden, lisäksi kilpailut ja koulutukset ja muut vahvistavat sitä.
Jukka kirjoitti:
Kirjoitit Kukka FB:ssa että eri metodit, eri kouluttajat, eri tavoitteet, eri kehittäjät, perustajat... voitko hieman tarkentaa onko nyt todella tulossa jotain ennenkuulumatonta, vai onko samaa mitä tämän hetken kouluttajat tarjoavat? Eri henkilöt vain taustalla..?
Hyvä kysymys Jukka, vastailen parhaani mukaan.
Olen ollut WKC:ssa messissä niin monta vuotta ja käynyt paljon ko. koulutuksia itse, joten uskon että tunnistan erot aika hyvinkin. En silti mielelläni vertaa koulutuksia keskenään tietämättä, millaisia muut ohjaajakoulutukset ovat (olen käynyt vuonna 2008 IUKL Level I ja Cotterin IKFF:n, mutta luulen että kummatkin on nykyään aika erilaisia kuin kolme vuotta sitten, eikä niitä ole tarjolla Suomessa).
Kyllähän ihmiset taustalla vaikuttavat paljon myös sisältöön. Kouluttajan rooli on mielestäni aika ratkaiseva, eri ihmiset painottavat ja huomioivat eri asioita.
Itse asiassa 'maailmalla' WKC tunnetaan hyvinkin erilaisesta lähestymistavasta, vaikka se kuulostaisi/näyttäisi samalta. WKC:n koulutus on tarjolla olevista kenties kaikkein teknisin. Tämä lienee erottavin tekijä. Myös tekniikat poikkeavat aika paljonkin monien muiden opettamista tekniikoista. Mun opissa ja koulutuksissa olleet tämän jo tietävätkin. Se, miten tekniikat opetetaan, on tietysti myös kouluttajasta ja yksilöstä kiinni, mutta siihenkin on olemassa pohja ja tietyt lainalaisuudet.
WKC:n kurssien tarkoitus on perehdyttää osallistujat kahvakuulaharjoittelun perusteisiin, perusliikkeisiin ja niiden opettamiseen. Kurssi on siis puhtaasti kahvakuulaharjoitteluun liittyvä ja hyvin 'lajispesifinen'. Painotus on liikkeiden kohdalla laadussa, ei määrässä. Koulutuksessa keskitytään nimenomaan kahvakuulan nostamiseen (kettlebell lifting) ja tehdään ja opetellaan perusliikkeitä: sitä mikä tekee kahvakuulasta erinomaisen välineen ja erottaa sen vaikkapa käsipainosta. Sellaiselle, joka haluaa nimenomaan paljon erilaisia liikkeitä eri suuntiin, jokin toinen koulutus voi olla parempi. Meiltäkin variaatioita löytyy kymmeniä, mutta kaiken pohjalla on perusta ja perusliikkeet (movement fundamentals).
Koulutus ja konsepti on lajin kilpaurheilijoiden kehittämä: Fitness Trainer -koulutus näistä se 'peruskurssi' ja puhtaasti kuntoiluun suuntaava. Tosin, myös kisaamista miettivälle mun mielestä täysin ehdoton tietopaketti. Fitness Trainer -koulutus oikeastaan muuttaa käsityksen siitä, että olisi olemassa "ne kisaliikkeet" tai "kisatekniikka", ja tavallisen kuntoilijan tulisi tehdä tai opettaa jotain aivan muuta. Tämähän ei pidä paikkaansa.
WKC:n koulutukseen kuuluu myös harjoitusmenetelmä. En tiedä onko muilla tätä. WKC ja Fedorenko Method on esimerkiksi kahvakuulaurheilussa (kilpailu) tunnettu lähinnä aikasarja-tyylisestä lähestymistavasta. Harjoitusmenetelmä kuntoiluun on Fitness Protocol, jossa näkökulma on hieman erilainen. Teknisiin yksityiskohtiin on olemassa tarkat kirjalliset ohjeet, jotka osallistujille jaetaan kurssilla. Tämä toimii erinomaisesti työvälineenä harjoitusten ohjelmointiin kenelle tahansa.
WKC taitaa olla Suomessa tarjolla olevista kansainvälisin ja laajimmalle levinnyt, myös pisimpään "markkinoilla" ollut koulutus. Olisin voinut alkaa kouluttaa ohjaajia jo viime vuonna (ohjaajakouluttajan tulee olla Master Trainer), mutta toisaalta hyvä nyt näin, olen innoissani että saadaan WKC:n ohjaajia myös Suomeen.
Kurssin hintaan ei voi maakohtaisesti vaikuttaa, vaan se on sama kaikkialla: 597 USD. Vain dollarin kurssi muuttaa hintaa. Tietysti ohjaajalisenssin tarkoitus on olla työväline osallistujalle, hyvin usein osallistujan tarkoituksena on myydä omaa osaamistaan eteenpäin.
Jukka kirjoitti:
Jos koulutuksesta saa ohjaajalisenssin, onko siinä jokin testausmenetelmä, millä erotellaan asiansa osaavat ja ne, joiden täytyy vielä osaamistaan petrata?
Tässä koulutuksessa ei ole varsinaista loppukoetta, mutta tottakai osallistujien täytyy osata suorittaa, oppia ja ymmärtää tietyt asiat koulutuksen aikana ja sen jälkeen. Koska ryhmäkoko on pieni, opettaminen on yksityiskohtaista ja siten kouluttajan (minun) on helppo seurata asioiden omaksumista. Palautetta annan ja osallistujien taso arvioidaan.
Fitness Trainer -koulutus on kuitenkin lähtötason kurssi - kokeita tulee muissa koulutuksissa.
Selvensikö yhtään?