pyykkonen kirjoitti:
Jos lc altistaa enemmän loukkaantumisille, niin se voisi johtua siitä, että siinä perusasentojen ei tarvitse olla niin viimeisen päälle hyviä, kuin työnnössä. Monille hankalassa räkkiasennossa ollaan vähemmän aikaa ja asento "nollataan" rivellä jokaisen työnnön jälkeen.
Long cyclessa on tehty maailmanluokan tuloksia huonommallakin liikkuvuudella, esim. Irlannin Keith Dwyer ja Italian Mattia Amodio. Jälkimmäisen työntö /lc suhde on noin 110/90, kun esim. liikkuvammalla Pääkkösellä se on 110/68.
Tempaus on tekninen nostomuoto ja jos siinä opettelee taloudellisen tekniikan, niin se on selkeästi kevyin nostomuoto.
LC:n suhteen on se ongelma että siinä treenataan kokoajan yhtä liikettä tai siis ainakin molemmissa liikkeissä on yksi yhteinen tekijä, se räkki. Eli käytännössä räkissä pönötetään enemmän kun jokainen nostettu kilo tulee sen kautta. Toki harjoitusohjelman sisältöhän siihen paikkojen rikkoutumiseen vaikuttaa enemmän kuin itse liikkeet.
Samat havainnot AnttiV:n kanssa. Hankala itsekään sanoa että johtuuko kipeä alaselkä sekä hellät pakarat rivestä/työnnöstä vai räkistä, treenin aikana ei haittaa mutta koska en istu juuri ollenkaan vaan esim tietokoneella vietän aikaa seisoen niin seisomiseen vaikuttaa, etenkin jos hiemankaan yliojentaa selkää. Esim alamäen suuntaisesti seistessä huomaa tosi nopeasti. Tosin samaa ongelmaa taisi olla kun aloitin biathlonin treenaamisen 32 kiloisilla mutta siitä se hävisi kun lajinomainen lihaskunto alkoi parantua.
Polvet oireili alussa kun rivessä piti hakea jalkojen asentoa etenkin jalkaterien asento taisi vaikuttaa paljon.
Itsellä kovasti mietinnässä että jätänkö koko biahtlonin pois koska kyllä tuo LC:n treenaaminen vaan aina tuntuu mukavalle aloittaa ja se tuntuu mielekkäämmälle muutenkin. Biahtlon on enemmän semmoista kun 'jokainen kahvakuulaurheilija treenaa biahtlonia'. Tosin biathlon treeni varmasti tukee LC:n treenaamista ainakin vielä tässä vaiheessa harjoittelua eli sikäli sitä ei kehtaa jättää poiskaan.