Suomelle mestaruuksia ja 3. sija kokonaiskilpailussa WKSF-liiton MM-kilpailuista

Teksti: Ville Kuukkanen

Suomi osallistui WKSF-liiton (World Kettlebell Sport Federation) 23-26. toukokuuta järjestettyihin MM-kilpailuihin Irlannin Gormanstonissa kahdeksan hengen joukkueella. Joukkue menestyi kokonaispisteissä 3. sijalle, kun osallistuvia maita oli 35. Suomalaiset kahmivat mestaruussarjoista kultaa, hopeaa ja kolme pronssia sekä kolme 4. sijaa. Sen lisäksi tuli yksi hopea miesten amatöörisarjasta, 6. sija naisten amatööritempauksesta ja veteraanisarjasta yksi kulta. Osallistuneita urheilijoita kilpailuissa oli noin 400.

Kilpailupaikkana toiminut Gormanston Park oli loistava paikka nostaa. Sisätilat olivat viileät ja happea riitti hyvin. Puitteet olivat todella suotuisat. Kilpailujen yleisjärjestelyt olivat selkeät ja toimivat. Lämmittelyssä oli todella hyvin tilaa ja välineitä. Järjestäjän toiminta parani koko ajan loppua kohti. Alussa oli hiukan hakemista toimintamallien kanssa, mutta hyvin nopeasti toiminta oli ammattimaista ja selkeää.

Tuomari toiminta oli vähintäänkin reilua. Omalla kohdalla vasemman käden liikerajoitus oli todella helppo käydä läpi ja tuomarin toiminta noston aikana oli selkeä ja ohjaava. Mainitsematta ei voi jättää skotlantilaisen naisen ”STOP” komentoa joka johtui ylimääräisestä heilurista tempauksen alussa. Kisajärjestäjä kävi tilannetta läpi ja löysivät toiminnastaan virheen ja skotlantilainen sai nostaa uudelleen ja pääsi vielä tuloksellaan pronssille. Tämän tilanteen jälkeen tuomarit ohjeistivat nostajia ennen lähtöä mitä saa ja mitä ei saa tehdä.

Kisapaikalta saatiin live stream järjestettyä ja todistin itse miten paikallinen sähkömies veti henkensä kaupalla uutta kaapelia hallin kattoon jotta live saatiin toimimaan riittävän hyvin.

Tulospalvelu oli ainoa, joka olisi voinut päivittyä paremmin, ainakin joukkuetilanteen osalta. Kolmannen päivän lopussa näkyi tulospalvelussa ainoastaan ensimmäisen päivän tulokset, eikä meillä näin ollen voinut olla mitään hajua siitä että Suomi sijoittuu kolmanneksi. Emme siis olleet enää paikalla kun palkinto jaettiin mutta saimme pokaalin onnittelujen kera myöhemmin illalla.

Kilpailuista jäi hyvin mieleen myös kisajärjestäjän valokuvaaja. Paikalla otettiin joka lähdöstä yhteiskuva ennen kuin nosto alkoi. Myös nostajia kuvattiin ja kuvia löytyy Facebookista todella mukavasti.

Joukkueen yhteishenki oli todella hyvä ja tiimityöllä Suomen nostajat saivat aikaan hienoja tuloksia.

Henkilökohtaiset saavutukset:

Niina Pelander
– LC 20 kg / -75 kg: maailmanmestaruus 
– Biathlon 20 kg / -75 kg: pronssia

Taija Merisalo:
– LC 16 kg (veteraani) / -75 kg: maailmanmestaruus
– tempaus 24 kg / -75 kg: pronssia

Mari Kuukkanen
– tempaus 24 kg /-75 kg : hopeaa

Jani Nurmenniemi
– LC 32kg / -95 kg: pronssia

Suvi Muittari
– LC 20 kg /-65 kg: 4. sija 
– Biathlon 20 kg /-65 kg: 4.sija

Tuomas Ovaska
– LC 32 kg /+95 kg: 4.sija

Ville Kuukkanen
– Biathlon 24 kg / -68 kg: hopeaa

Heli Onikki
– Tempaus /-75 kg: 16 kg 6. sija

Kaikki tulokset löytyvät WKSF-liiton Facebook-sivuilta World Kettlebell Sport Federation WKSF sekä myöhemmin WKSF-liiton nettisivuilta.

WKSF quote: Together we are stronger

Vasemmalta: Niina Pelander, Taija Merisalo, Heli Onikki, Ville Kuukkanen, Mari Kuukkanen, Jani Nurmenniemi, Tuomas Ovaska ja Suvi Muittari.