Virtuaaliliiga 2020

Kahvakuulaurheilun virtuaaliliiga on matalan kynnyksen kilpailu, jonka tarkoituksena on saada kahvakuulaurheilijat kiinnostumaan kilpailuista ja haastamaan itseään erilaisten suoritusten kautta. Virtuaaliliigaan voi osallistua ilman virallisten kilpailujen vaatimaa lisenssiä ja kilpailusuorituksen voi tehdä haluamassaan paikassa ja haluamanaan aikana aina jokaisen osakilpailun ajanjakson puitteissa. Kilpailu on kaikille maksuton.

Virtuaaliliigaa pääset seuraamaan sen Facebook-sivuilta, josta löydät linkit kunkin osakilpailun tapahtumasivuille.

Kahvakuulaurheilun virtuaaliliiga koostuu neljästä eri osakilpailusta, joissa jokaisessa nostetaan eri kahvakuulaurheilulajia. Ensimmäisessä osakilpailussa lajina on Long Cycle, toisessa työntö ja kolmannessa Strongsport ja viimeisessä tempaus. Työntö ja Long Cycle on mahdollista nostaa vain kahdella kuulalla. Liigaan osallistutaan videoimalla suoritus ja lähettämällä video kunkin osakilpailun omalle tapahtumasivulle. Osallistuakseen liigaan ei ole välttämätöntä osallistua jokaiseen osakilpailuun.

Kuulapaino on vapaa jokaisessa osakilpailussa ja toistot pisteytetään kertoimilla:

Kertoimet 10 min suorituksissa (kuulapaino; kerroin)
1 ; 0,30
2 ; 0,40
3 ; 0,50
4 ; 0,60
5 ; 0,70
6 ; 0,80
8 ; 1,00
10 ; 1,22
12 ; 1,50
14 ; 1,84
16 ; 2,25
18 ; 2,76
20 ; 3,38
22 ; 4,13
24 ; 5,06
26 ; 6,20
28 ; 7,59
30 ; 9,30
32 ; 11,39
34 ; 13,95
36 ; 17,09
38 ; 20,93
40 ; 25,63
44 ; 37,89
48 ; 53,41 

Kertoimet Strong Sportissa:

 Miesten kertoimet
32kg 1
36kg 1.25
40kg 1.5
44kg 1.75
48kg 2
52kg 2.25
…jne 

– Välikoon(+2kg) kuulat kasvattavat kerrointa 0.125. 

Naisten kertoimet
20kg 1
24kg 1.4
28kg 1.8
32kg 2.2
36kg 2.6
40kg 3.0
Jne… 

Välikoon kuulat(+2kg) kasvattaa kerrointa 0.2.

 Lopullinen pistemäärä kerrotaan tempauksessa 0,5:llä ja lc:ssä 1,5:llä (työnnössä ja Strongsportissa kerroin 1). 

Maksimisuoritusaika Strongsportissa on 4 min ja muissa lajeissa 10 min. Kisassa ei ole käytössä nostajien painoluokkia. Strongsportissa yli 50 toiston tuloksessa ylimeneviä toistoja ei lasketa. Tarkoituksena on kannustaa hyvään tekniikkaan ja riittävän painavaan kuulaan. 

Eniten pisteitä kaikissa osakilpailuissa yhteensä nostaneet nais- ja miesnostaja voittaa. Lisäksi kilpaillaan myös seurapisteistä, eniten pisteitä saanut seura voittaa seurakilpailun. 

Virtuaaliliiga on kaikille avoin tasosta riippumatta ja erityisesti uusien kilpailijoiden osallistuminen on toivottavaa. Osallistuminen on maksutonta ja kilpailijat osallistuvat virtuaaliliigaan omalla vastuullaan.

 VIRTUAALILIIGAN 2020 OSAKILPAILUT

 1. osakilpailu
Laji: LC eli Long Cycle (vain kahdella kuulalla)
Videon suorituksesta voi lähettää ajalla 1.2.-31.3.2020 

2. osakilpailu
Laji: Työntö (vain kahdella kuulalla)
Videon suorituksesta voi lähettää ajalla 1.4..-31.6.2020 

3. osakilpailu
Laji: Strongsport
Videon suorituksesta voi lähettää ajalla 1.7.-30.9.2020

 4. Osakilpailu
Laji: Tempaus
Videon suorituksesta voi lähettää ajalla 1.10.-31.12.2019

Kuhunkin osakilpailuun voi lähettää useamman nostovideon, mutta niistä vain parhaiten pisteitä kerännyt suoritus huomioidaan osakilpailun lopullisissa tuloksissa.

 MUITA OHJEITA 

Mukaan hyväksytään kotona, salilla ja vastaavissa paikoissa kuvatut videot sekä salikisoissa kuvatut nostosuoritukset. Arvokisoissa tai kansallisissa kisoissa, eli kisoissa, joissa tarvitaan lisenssi, kuvattuja suorituksia ei hyväksytä mukaan virtuaaliliigaan. Salikisoissa tehtyä tulosta ei tarvitse videoida, jos suoritus on asianmukaisesti tuomaroitu. Salikisatuloksen yhteydessä liitä ilmoittautumisen mukaan linkki kisatietokantaan, josta tuloksen voi tarkistaa.

Liigassa nostetaan kisakuulia (10 kg ja sitä kevyemmät kuulat voivat olla mitä tahansa kuulia). Eri osakilpailuissa voi nostaa eri painoisia kuulia. 

Nostajan polvien ja kyynärpäiden tulee olla näkyvissä suorituksen ajan. Hyväksytyt toistot on kuvattu kahvakuulaurheilun säännöissä.

 Suorituksen videoiminen: Videoi suoritus suoraan edestäpäin. Videolla tulee olla näkyvissä suorituksen ajan koko keho sekä nostettavat kuulat. Videointi tulee tapahtua samana ajanjaksona kuin osakilpailu on käynnissä. Lähetä video, tai sen linkki, kunkin osakilpailun omalle Facebook-tapahtumasivulle. Kirjoita saatteeksi nostamiesi kuulien/kuulan paino, hyväksyttävien toistojen lukumäärä ja edustamasi seura (jos kuulut seuraan). Tapahtumasivujen tarkoituksena on sosiaalistaa toimintaa joten kannustukset sekä muiden nostovideoiden katselu on toivottavaa!

Jos et ole varma hyväksyttyjen toistojen lukumäärästä, kirjaa se videon saatteeksi, niin toistot tarkistetaan.

Samalla videolla voi olla useamman liigaan osallistuvan nostajan suoritus, kuitenkin enintään neljä nostajaa kerrallaan. Tällöin videon saatteeksi tulee kirjata kaikkien osallistujien tiedot. 

Kirjaa videon lähettämisen jälkeen tulos lomakkeelle.
Lomakkeella kysytään välttämättömien tietojen (nimi, tulos, kuulapaino jne) lisäksi myös vapaaehtoisesti annettavia tietoja. Vapaaehtoisia tietoja ei julkaista missään ja niitä käsitellään luottamuksellisesti ja ainoastaan virtuaaliliigan pistekertoimien laskukaavan kehittämistä varten. 

 Pistelaskut ja ranking tehdään ilmoituskaavakkeella ilmoitettujen tietojen perusteella.

 Lähetä kysymykset koskien virtuaaliliigaa liigan Facebook-sivun kautta yksityisviestillä.