Maajoukkuvalinnat vuonna 2021

Asiantuntijaryhmä on päättänyt maajoukkuevalintojen osalta seuraavaa.

EM-kilpailujen osalta valinta tehdään vuoden 2020 SM-kilpailujen perusteella. Nostajan, joka on SM-kilpailutuloksen perusteella oikeutettu maajoukkuepaikkaan, tulee antaa erillinen videonäyttö asiantuntijaryhmälle maajoukkuepaikan säilyttämistä varten. Valintakriteerit maajoukkueeseen ovat samat kuin vuonna 2019.  Asiantuntijaryhmä on yhteydessä maajoukkuepaikkaan oikeutettuihin nostajiin.

MM- kilpailujen osalta valinta tehdään vuoden 2021 SM-kilpailujen perusteella. Mikäli kilpailuja ei järjestetä, asiantuntijaryhmä tekee uuden päätöksen valintatavan suhteen. Valinta tehdään uusien valintakriteereiden perusteella. Valintakriteerit julkaistaan vielä vuoden 2020 aikana.

Joukkueen lähettäminen kilpailuihin riippuu vallitsevasta koronatilanteesta sekä siihen liittyvistä suosituksista ja asiantuntijaryhmä pidättää oikeuden muutoksiin.