Hakuaikaa SM-kilpailuiden sekä muiden kilpailuiden hakemiselle on jatkettu

Asiantuntijaryhmä on päättänyt jatkaa SM-kilpailuiden sekä muiden kilpailuiden hakuaikaa toistaiseksi, sillä kilpailujärjestäjähakemuksia ei ole saapunut määräaikaan mennessä.

Haetaan järjestäjää vuoden 2021 klassisen kahvakuulaurheilun SM-kilpailulle. Kilpailussa lajit ovat sääntöjen mukaiset lajit jotka ovat listattuna alla. Kilpailu tulee järjestää 13.02.-07.03.2021 välisenä ajankohtana. Kilpailuissa noudatetaan kahvakuulaurheilun kilpailutoiminnan sääntöjä. Tarkemmat tiedot säännöistä sekä kilpailun järjestämisestä löytyy alla olevista linkeistä:
Säännöt
Kisajärjestäjän opas

Valinta tehdään saapuneiden hakemusten perusteella, lajin etua ajatellen.
Asiantuntijaryhmä kiinnittää valinnassa huomiota erityisesti selkeään kilpailukonseptiin, kilpailun tarjontaan ja laajuuteen (eli onko kilpailuissa mahdollista kilpailla esimerkiksi viestissä tai järjestetäänkö samaan aikaa myös kansalliset kilpailut) sekä yleisöystävällisyyteen.

Kansallisia kilpailuja vuodelle 2021 on haettava niin, että kilpailun järjestävä seura on saanut kahvakuulaurheilun asiantuntijaryhmän hyväksynnän kilpailulle neljä viikkoa ennen kilpailuajankohtaa.

Masters SM-kilpailujen osalta hyväksyntä on saatava kahdeksan viikkoa ennen kilpailuajankohtaa.

Kaikki kilpailut ovat haettavissa heti ja yhdellä hakemuksella voi hakea useampia kilpailuja. Jos useampia kilpailuja pidetään yhtä aikaa, tämä pitää mainita hakemuksessa.

Kilpailuissa lajit ovat sääntöjen mukaiset lajit. Kilpailuissa noudatettavat säännöt ovat Kahvakuulaurheilun kilpailutoiminnan säännöt.

 

Suomen painonnostoliiton (SPNL) osuudet kilpailumaksuista ovat olleet vuonna 2020 SM-kilpailujen osalta 5€ /osallistuja/laji ja kansalliset kilpailujen osalta 30 € / kilpailu. Vuoden 2021 osuuksia ei ole vielä julkaistu.

Hakemusten toimittaminen
Hakemukset lähetetään kahvakuulaurheilun asiantuntijaryhmälle sähköisesti osoitteeseen kahvakuulavaliokunta@gmail.com​ otsikolla ”Kilpailuhakemus 2021”​. Yhdellä hakemuksella voi hakea useampia kilpailuja.

Hakemuksen tulee sisältää sisältää selvitys ainakin seuraavista aiheista:
·         Haettava kilpailu / kilpailut
·         Hakevan seuran nimi ja lyhyt kuvaus seurasta
·         Aikaisemmat seuran järjestämät kahvakuulakilpailut
·         Tarkka kilpailupäivämäärä / -päivämäärät
·         Kilpailupaikka (sijainti, yleisöystävällisyys, majoitusmahdollisuudet, yms.)
·         Seuran yhteyshenkilö ja puhelinnumero sekä sähköposti
·         Lisäksi hakemuksessa voi kertoa miksi juuri kyseinen seura olisi sopiva järjestäjä kilpailuille.

Asiantuntijaryhmä päättää milloin kilpailuja järjestetään. Rajoitteina kilpailujen järjestämiselle ovat kansainväliset kilpailut, SM-kilpailut ja muut kansalliset kilpailut tai muut kahvakuulaurheilun kannalta merkittävät tapahtumat. Mikäli jokin seura tai taho haluaa järjestää kansallisen kilpailun samana viikonloppuna toisen, jo vahvistetun kilpailun kanssa, kilpailua ei hyväksytä. Myöskään kilpailujen järjestämistä liian lähellä toisiaan lyhyen ajanjakson sisällä ei hyväksytä.