Toimintasuunnitelma

KAHVAKUULAURHEILUN TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Tavoitetila pitkällä tähtäimellä

Toiminnan pitkän tähtäimen tavoitteisiin kuuluu, että tulevaisuudessa kahvakuulaurheilun harrastajamäärät lasketaan tuhansissa. Suomesta lajin arvokisoihin osallistuu täydet joukkueet (kaikki painoluokat) sekä ammattilais- että amatöörisarjoihin, sekä junioreihin ja veteraaneihin. Arvokisoista saadaan menestystä mitalien ja pistesijojen muodossa. Yleinen tietoisuus lajista nousee sellaiselle tasolle, että suomalaiset tietävät mitä kahvakuulaurheilu on.

Valiokunnan tavoitteena vuoteen 2018 mennessä on saada kahvakuulaurheiluun ammattimainen päävalmentaja maajoukkuetta varten sekä saada maajoukkueelle yhteisiä valmennusleirejä.

Toimenpiteet

Kahvakuulavaliokunta tekee tiedottamista sekä organisoi koulutuksia. Pääasiallinen tiedotuskanava on kahvakuulaurheilu.net -verkkosivusto. Lisäksi kahvakuulavaliokunta tuottaa yleishyödyllistä materiaalia kaikkien harrastajien ja lajitoimijoiden käyttöön, kuten 2014 ilmestynyt aloittelijan opas ja kisajärjestäjän opas. Vuonna 2015 kahvakuulaurheilussa otetaan käyttöön SM -kisoihin kansainvälisesti edelläkävijän roolissa naisille 2 käden Long Cycle nosto. Lisäksi tuodaan mukaan naisille 24 kg tempaus, sillä vielä toistaiseksi se on laji, jossa EM- ja MM-kisoissa mestaruuksista kilpaillaan. Miehille tulee 20 kg biathlon pienentämään kynnystä osallistua SM-kisoihin.

Maajoukkuetoiminta

Järjestetään 2 maajoukkueleiriä.

Koulutustoiminta

Kehitetään edistyneemmän tason kahvakuulaurheilukoulutus KKOK2 ja järjestetään sellainen vuonna 2015. Kahvakuulaurheilun koulutustoiminta on eritelty SPNL:n toimintasuunnitelman harraste- ja kuntoliikunta -osuudessa.

Toimeenpanon seuranta

Seurantaa tehdään pitkin vuotta valiokunnan kokouksissa.

Yleistä kahvakuulavaliokunnasta

Kahvakuulavaliokunta on SPNL alaisuudessa toimiva yhteistyöelin, joka koostuu vapaaehtoisista kahvakuulaurheiluseurojen jäsenistä. Tavoitteena on että valiokunnan jäsenet ovat mahdollisuuksien mukaan eri seuroista ja eri paikkakunnilta jotta eri seurojen ääni saadaan kuuluviin. Kahvakuulavaliokunnassa työtä ja päätöksiä tehdään aina ensisijaisesti lajin edistämisen näkökulmasta. Valiokunnan työssä valiokunnan jäsenet eivät edusta seuraansa, vaan kahvakuulaurheilulajia. Valiokunnan näkökulmasta kaikki seurat ovat yhtä arvokkaita. Jokaista toimijaa kohdellaan tasapuolisesti seurasta riippumatta.

Toiminnan päämäärä

Kahvakuulavaliokunnan päämäärä on kehittää lajia, tehdä kahvakuulaurheilua tunnetuksi, parantaa harrastusmahdollisuuksia, kohottaa lajin tasoa sekä lisätä kotimaista ja kansainvälistä kilpailutoimintaa.

Kokoukset vuonna 2015

Valiokunta kokoontuu kerran kuukaudessa videoneuvottelun avulla tai kasvotusten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.